Sivun näyttöjä yhteensä

4.3.2015

Kännykkä-ongelmia ja valepalmikkosukat

Kun jokin menee pieleen, niin se menee...

Eilen alkoi älykännykkäni tilttailla. Yritin soittaa yhteen numeroon ja aina katkesi soitto vähän väliä. Pari kertaa pääsin jopa läpi ja sitten hävisi ääni eli vastaanottaja ei kuullut, mitä sanoin, vaikka kuulin hyvin hänen äänensä. Ja kesken kaiken tietysti taas katkesi puhelu... Kännykkäni takuuaikaa on parisen viikkoa jäljellä - onneksi.

Niinpä taas kerran jouduin lähtemään kaupunkiin asti saadakseni kännykän huoltoon. Ennen huoltoon viemsitä kävin vielä hakemassa varmennetun takuutodistuksen sieltä, mistä olin ostanut tuon kännykän. Netin kautta asiaa kun tutkin, niin netti väitti, että takuu ei ollut voimassa - onneksi oli vielä, muuten ei olsiis kannattanut korjausta ajatellakaan. Se olisi tullut kalliimmaksi kuin vastaava uusi kännykkä.

No, korjaus kestää ehkä viikkoja tai saan kuulemma toisen vanhan tilalle, jos korjaus ei onnistu. Onneksi meillä oli pojan vanha kännykkä, johon sain sim-korttini laitetuksi ja jopa osasin installoida tuon kännykän. Hankalaa on eri käyttöjärjestelmällä liikkua, kun oli toiseen tottunut.
Samalla matkalla sentään pääsin käymään markkinoilla. Siellä oli joka puolueen kahvit tarjolla. Muutamat tarjosivat jopa teetä. Tosin teevesi maistui valitettavasti kahvilta, joten en ainakaan sitä puoluetta äänestä! Ehken muutenkaan. Jotkut ehdokkaat ja tukihenkilöt jakoivat karkkia, jotkut nenäliinoja, joku hernekeittoa äänestäjiä kalastaakseen.

Aamulla jo kävin pitämässä päivänavauksen koululla. On silloin tällöin mukavaa kohdata koululaisia ja opettajia. Illalla oli kolme juttua päällekkäin, joista valitsin seudun pappien kokouksen. 

Piispainkokouksen pääsihteeri  Jyri Komulainen oli tullut kertomaan meille paikallisille papeille aiheesta Luterilainen kirkko ja avioliittolain uudistus.
Esityksessä selvisi mm. että Suomessa on noin 40 uskonnollista yhdyskuntaa, joilla on vihkimisoikeus. Uskonnolliset yhdyskunnat voivat päättää itse, vihkivätkö samaa sukupuolta olevia. Avioliittolain 16 pykälän mukaan : sen lisäksi, mitä vihkimisestä säädetään edellisen pykälän mukaan, vihkimisen muut ehdot ja muodot määrää se uskonnollinen yhdyskunta, jossa vihkiminen toimitetaan (islamilaiset, hindulaiset, kristilliset jne. uskonnolliset yhdyskunnat Suomessa - myös luterilainen kirkko). Aviolitto on monine muotoineen antropologinen, ei kristillinen fakta.
Siinä kuunnellessani neuloin samalla sukkaa. Niinpä sain tänään valmiiksi valepalmikkosukat 38 numeron jalkaan Novitan Nallesta. Sukat painavat 83 grammaa. Ne on neulottu 60 silmukalla. Sukat ovat matkalla Missiokauppaan.

Raamatun sana tänään: "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä." (Jaakobin kirje 1:2-3)

Ei kommentteja: