Sivun näyttöjä yhteensä

18.3.2015

Legendan ainutkertainen elämä

Olavi Virran syntymästä tuli kuluneeksi 27. helmikuuta 2015 tasan 100 vuotta.
Tänään olimme kuuntelemassa konserttia: Laulaja - Olavi Virta Lahden Sibeliustalolla. Olavi Virtana lavalla esiintyi kaksi artistia: Nuorempana Olavina  Amadeus Lundberg ja vanhempana legendana  Hannu Lehtonen. Virran elämän tarinaa esityksessä kertoili näyttelijä ja laulaja Susanna Haavisto ja musiikista vastasi Juha Tikan orkesteri. Käsikirjoitus ja ohjaus oli Susanna Haaviston. Näytöksen taustalla oli multimediaesitys, jossa ajantunnelmaa ja Olavi Virran valokuvia lapsuuden ajasta elämän ehtooseen asti. 

Olavi Virta oli levyttänyt 601 kappaletta. Monia tuttuja kappaleita kuultiin konsertissa, kuten Olavi Virran vuonna 1960 levyttämä kappale Hopeinen kuu: "Hopeinen kuu luo merelle siltaa, Ei saavu koskaan enää toista tällaista iltaa. Odotan turhaan sinua, armain. Kuu kulkee pilven taakse, taas on meri harmain...Kaipaus vastaa sydämen ääneen, Onneni tiedän mä nyt taas niin yksin jääneen. Toinen nyt kuuta kanssas katsoo, toinen vienyt sinut lienyt. Saavu ei koskaan tällaista iltaa... Ei koskaan!"

Virta kuoli heinäkuussa vuonna 1972. Virralle myönnettiin ensimmäisenä suomalaisena viihdetaiteilijana  valtion taiteilijaeläke - vasta kuukautta ennen hänen kuolemaansa.

Koko Sibeliustalon pääsali oli aivan täynnä parvia myöten. Lähes kaikki olivat vanhempaa väkeä kuten meikäläisetkin. Nuoria ihmisiä ei tainnut olla yhden käden sormia enempää paikalla.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Tykkään Olavi Virran musiikista ja tämä konsertti kiinnosti, mutta on ihan liian kaukana.

pappilanmummo kirjoitti...

aimarii: Oli mielenkiintoinen konsertti, koska mukana oli myös laulajan elämänhistoriaa.