Sivun näyttöjä yhteensä

16.3.2015

Mehiläiset liikkeellä

Kävelin eilen kirkkoon ja kirkosta kotiinkin. Pitäisi näet yrittää kävellä tänä vuonna hankituilla lenkkareilla mahdollisimman paljon, jotta jalat tottuisivat niihin ja ne jalkoihini, koska olen lähdössä niillä vaeltamaan jo huhtikuun loppupuolella. Ilmakin oli mitä parhain ulkoliikuntaan. Edellisenä iltanakin teimme kävelyretken. Sunnuntai-iltana oli vielä tietysti tuo parituntinen lentopalloakin. Liikuntaa tuli ihan sopivasti viikonlopulle.
Eilen sunnuntaina  oli paastonajan puoliväli. Tätä pyhää on sanottukin puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat leivästä. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa myös meitä jakamaan omastamme tarvitseville, köyhille, sairaille, heikoille ja yksinäisille... Me pyydämme jokapäiväistä leipäämme Jumalalta Isä meidän -rukouksessa. Se muistuttaa siitä, että elantomme ja kaikki, mitä meillä on, koko elämä, on saatu lahjana Jumalalta.
Kaikki katsovat sinua, Herra, sillä sinä annat meille ruokamme ajallaan.
Sinä kätesi avaat meille, ja lahjasi täyttää meidän kaikkien elämämme.
(Virsi 473:1) 

Eilen kävimme tutkimassa viimeisen mehiläispesän. Pohjat vaihdettiin ja pesän mehiläiset saivat lisäruokaakin. Ja kylläpä ne innokkaasti lentelivät: miehen juuri pesty mehiläishoitohaalari sai aikamoiset ruskeat ruiskeet! Olipa myös hetki harjailemista pois noista kotieläimistä, jotka olisivat halunneeet tulla mukaan.
Tänään kävin kotipihan pesillä kuvailemassa mehiläisiä. Vilskettä näkyi. Pihamaalle asti jo lentelivät ainakin juotavaa hakemaan. Oli sopiva tuuleton ilma mehiläisten liikuskella. Kun ei ollut haalaria päällä, ei voinut lähteä tutkimaan, toivatko ne jo siitepölyä jostakin.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tuota virttä lauloimme kuoron kanssa äänissä leipäsunnuntaina. Se oli yhtäkkinen keksintö ollut viime harjoituksissa, joista jouduin työkoulutuksen vuoksi olemaan pois. Sunnuntaina siis eka kerran sitä pitkästä aikaa lauloin, mutta hyvin osasimme. Ihana virsi!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Etenkin tuon virren sävel koskettaa.