Sivun näyttöjä yhteensä

14.3.2015

Pizzaa ja pihamaata

Tänään oli aamupäivällä loistava keli: hankikanne. Kuljeskelimme ympäri puutarhaa ja katselimme myös, miten mehiläiset lentelivät auringonpaisteen lämmittäessä pesiä.
Niinpä innostuin leikkelemään kaikki kuivuneet eli viimevuotiset karhunvatun varret pois. Kylläpä pipokin sain kyytiä noista piikeistä! Pohjoisen puolella on vielä lunta maassa.
Uusikin kasvusto on leikattu noin metrin korkuiseksi, mutta sieltä niiden väleistä otin nämä vanhat pois.
Lounaaksi leivoin pizzaa pari pellillistä. Pohjataikinaan laitoin puolet (= 2,5 dl) sämpyläjauhoja ja puolet vehnäjauhoja sekä ruokalusikallisen kuivattua nokkosta, pussillisen kuivahiivaa, pienen lorauksen öljyä ja lämmintä vettä niin paljon, että tuli sopiva taikina. Kaulitsin kohonneen taikinan kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Taikinan päälle laitoin seoksen, jossa oli nöttköttipurkillinen pilkottua lihaa, 500 grammaa chili-tomaattimurskaa, pari ruokalusikallista pizzamaustetta ja purkki ananasmurskaa. Lopuksi ripottelin päälle reilusti juustoraastetta. Paistoin noin vartin 225 asteessa.  Kun kerran uuni lämpisi, samalla paistoin pari pellillistä sämpylöitäkin.

Pizzan kanssa oli porkkanaraastetta: neljä isoa porkkanaa hienolla terällä raastettuna, mausteena kuivattua minttua, hunajaa ja sitruunaista öljyä.

Illansuussa teimme kävelylenkin yhdessä pitkästä aikaa. Olipa kiva katsella, mitä ympäristössä näkyi. Ainakin paljon pajunkissoja!

Uuden kännykän kanssa olen vieläkin touhunnut ja etsinyt siihen tarvittavia ja muuten mukavia sovelluksia. Olen kokeillut myös. miten sillä voi ottaa valokuvia ja minkä tasoisia niistä kuvista tulee.

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ja missähän päin niitä pajunkissoja on? Tämän meidän tien varrelta on kaikki jo katkottu ja samoin muualtakin lähistöltä. Toissapäivänä olin lenkillä ja oksasakset taskussa, mutta eipä löytynyt. Tänään vähän suunnittelin tekeväni pajunkissaretken ja kauemmaksihan se on lähdettävä jos niitä mielii. Varmaan autolla :)

pappilanmummo kirjoitti...

Lehtilaatikkojen takaa löytyy ainakin

aimarii kirjoitti...

Kevään puuhia noiden talven törröttäjien siistiminen uusien versojen alta.
Kissaksia en ole vielä nähnyt, mutta aikanaan ilmestyvät tuohon ojanvarsipajuihin.
Kaunis sunnuntaipäiväni on mennyt lähes ihmetellessä ja hiihtolenkin tein.
Onnea uudelle kännyllesi.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Hiihtämässä on aurinkoisena sunnuntaipäivänä kiva olla.