Sivun näyttöjä yhteensä

15.4.2015

Ennakointia

Tiistaina oli viimeinen ennakkoäänestyspäivä näissä eduskuntavaaleissa. Niinpä mekin kävimme kauppareissulla antamassa äänemme. Äänestyskopissa oli ohjeeet, miten numerot piirretään. Ohjeissa myös onneksi annettiin mahdollisuus uuteen lippuun, jos sen sotkee jotenkin tai laittaa vahingossa väärän numeron.
Sitten leimattiin äänestyslippu ja laitettiin se kuoreen ja toiseen isompaan kuoreen äänestäjän tietojen kera. Ja vielä se isompi kuori kaikkineen pudotettiin vaaliuurnaan. Velvollisuus on täällä erää hoidettu. Sunnuntai-iltana sitten tiedämme, ketkä tulevat valituiksi.

Ennakkoon on hyvä äänestää, jos vaikka henki menee ennen varsinaista vaalipäivää! Sukulainenkin kerkisi äänestää kuusi tuntia ennen kuolemaansa, kertoivat läheiset.
Ennakkoon ei kannata kaikkia arveluja kertoa: Mökkijärven jäät lähtivätkin vasta keskiviikkona eli 15.4. tänä vuonna. Kun sinne menimme kylmänä keskiviikkoaamuna katsomaan tilannetta, niin rannat, mitkä olivat jo viime viikolla olleet jäistä vapaana, olivat nyt riitteessä. Päivän mittaan alkoi tuulla oikeasta suunnasta ja niin jää alkoi hävitä. Tosin ei kuulunut helinää eikä muutakaan jään lähtemisen ääniä.
Mökillä lastasin peräkärryllisen pöllejä  ja haravoin. Toki vieläkin haravointia jäi seuraavaksikin kerraksi.
Katiskassa ei ollut montaa ahventa. Sen verran kuitenkin, että lounaaksi saimme paistettuja ahvenfileitä.
Mies harjasi katot neulasista ja lehdistä ja kunnosti lehtikompostia.
 
Hän myös laittoi valmistamiaan linnunpönttöjä puihin. Niinpä  kesällä meillä lienee paljon hyttystenhävittäjiä.
Mies leikkasi omenapuunkin muotoonsa. Oksat olivat kasvaneet liian korkeiksi ja toisaalta puussa oli pystyyn kasvavia piiskaoksia, jotka piti poistaa.
Mökille mennessä saivat mehiläisetkin ruokaa: Neopolia hieman lisää, jotta sikiöinti sujuisi hyvin.
Pihlaja-angervot pukkaavat jo lehteä. Tuo kasvi on kova leviämään. Tälläkin kerralla katkoin sen vesoja pois sieltä, minne sen ei pitäisi levitä.

Keskiviikkoisen mökkireissun  jälkeen olimme vielä jumpalla. Kylläpä tunsi saaneensa liikuntaa, kun jumpan jälkeen vielä kävin sauvakävellen keskustelemaan omaisten kanssa siunauksen ja muistotilaisuuden kulusta. Sauna oli paikallaan illan päätteeksi.

Ei kommentteja: