Sivun näyttöjä yhteensä

1.4.2015

Lähtö hiihtämään lähenee

Tänään olen pakkaillut tavaroita pääsiäismatkalle lähtöä varten. Kävin kaupungissa vielä ostoksilla ja tietysti kuten lähiseudun eläkeläiset yleensä,  markkinoilla. Myyjille tämä päivä oli huono markkinapäivä, koska kuun ensimmäisenä päivänä eivät eläkeläiset ole vielä kerinneet nostaa eläkkeitään. Poliitikot ja eduskuntaan pyrkivät vaaliehdokkaat jakelivat kaikenlaista mahdollista krääsää ja tarpeellistakin: Monella oli karkkia, oli tulitikkuja, nenäliinapaketteja, leipää, puurohiutaleita, kuivattuja sieniä, porkkanoita, hernerokkaa, ruusuja  ja tietysti kahvia ja pullaa ja ylen paljon paperimainoksia. Tulihan päivän ruoka!

Etsin nipsuja sellaisia pyyhkeitä varten joissa ei ole kannattamia valmiina. Toinen mitä hain, oli pieni 2 dl taitettava muki. Kuljin etsimässä monessa liikkeessä ennen kuin löysin nuo tavarat. Muki löytyi vain retkeilykaupasta ja nipsut läheisestä isosta marketista.
 Toki tuon mukin tarvitsen myös Assisin vaellukselle, koska edellisen vastaavan jätin/unohdin jonnekin refugioon vaelluksella Santiago de Compostelaan vuosi sitten. 
Retkeilytarvikeliikkeestä löysin myös kyllästettä vuorettomille kuorivaatteille. Niinpä saan ehkä uudelleen kuntoon kauhtuneeet ja kai jo osin vettä pitämättömät goretex-vaatteeni ja -sadeviittani. Ohjeen mukaan puhtaat vaatteet laitetaan pesukoneeseen ja Nikwak -kyllästettä pesuainelokeroon 100 ml per vaate. Pestään hienopesuohjelmalla ja laitetaan kuivumaan.
 
Pakkailut olen matkatavaroihin niin lankoja ja puikkoja matkaneulomisiksi kuin iltapuhteiksi,  ja pääsiäiseksi "sen pakollisen nautittavan" eli suklaisen Mignon-munan.
Sana tälle päivälle: Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. (Roomalaiskirje 12:17-18)

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Tuon Nikwak- kyllästeaine vinkin pistän mieleeni. On ihan uusi asia minulle.
Reissu on kivassa vaiheessa juuri, kun innoissaan pakkailee tavaroita ja koko matkan ihanuus on edessä.
Toivotan mukavaa pääsiäisreissua ja hyviä suksikelejä

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: En kerinnyt ennen lähtöä kokeilla tuota ainetta vielä. Hyvää pääsiäistä!