Sivun näyttöjä yhteensä

11.4.2015

Mökkilauantai

Kevään tähän asti lämpimin päivä. 15 astetta oli lämpömittarissa varjossa.
Lähijärvestä olivat jäät lähteneet jo eilen. Tänään odottelin niiden lähtevän myös mökkijärvestä. Mutta vain rannat ovat sulat. Jää tosin sulaa helisevinä puikkoina rantavedessä. Laitoin katiskatkin jo järveen.

Oli  nautinnollista istuskella laiturilla ja seurailla miten jää haurastui.
Haravoin monta tuntia mökin pihaa ja kärräsin lehtiä kompostiin. Kylläpä tuli reilusti liikuntaa koko kropalle. Vielä jäi haravoimista toiseksikin kerraksi.
Mökillä on aina mukava leipoa jotakin, useimmiten teen sämpylöitä. Niinpä tänäänkin laitoin jo päivällä taikinan nousemaan ja illalla sitten ulkoa sisälle asetuttuani pyöräytin pellillisen sämpylöitä ja nostatin ne kaminan päällä olevan kattilan kannen päällä. Taikinaan laitoin auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, tyrnirouhetta, öljyä, suolaa, hunajaa, vehnäjauhoja, kuivahiivaa ja vettä. Ja taas kerran tein taikinan vain lusikalla sekoittaen.
Muurahaiset ovat jo pitkään ahkeroineet. Joutsenet ovat huudelleet ohittaessaan järven ja pikkulinnut ovat sirkutelleet lähistöllä. Muuten on ollut aivan rauhallista ja hiljaista.  Mukavaa on ollut olla koko päivä ulkona kevään tuoksuja haistellen ja liikuntaa samalla saaden.

Mies oli käynyt sillä aikaa pesillä ja vienyt mehiläisille Neopolia lisäruoaksi, jotta sikiöinti onnistuisi hyvin tänä keväänä.
Lastenlapsiakin oli pistäytynyt kotosalla.
Jäin vielä yöksikin mökille (ensimmäistä kertaa tänä keväänä) odottelemaan jäiden lähtöä. Se on hieno näytelmä, jos sen onnistuu nähdä.

5 kommenttia:

Zsuzsi kirjoitti...

Mökkielämä on kyllä ihanaa!

Jaana kirjoitti...

Kiva, että olet voinut olla jo yötäkin mökillä! On niin hienoa seurata kevättä luonnossa, kun koko ajan tapahtuu niin paljon.

pappilanmummo kirjoitti...

Zsuzsi: Etenkin talven jälkeen!
Jaana: Kävelin järven rantakallioilla katselemassa järveä ja samalla sain olla hetken metsässäkin.

PauMau kirjoitti...

Meilläkin naapuri näytti humpsauttaneen katiskat tuohon matalikkoon. Vähän kauhistuttaa, sillä paikka on joutsenten ja muiden vesilintujen suosiossa näin keväällä. Toivottavasti eivät vahingoita itseään verkossa!

Maija kirjoitti...

Nälitkös jäiden lähdön? Me ollaan myös miähen kanssa mökkeily jo ahkerasti, avantokin on tehty. Jäiden lähtöä myös odotellaan!