Sivun näyttöjä yhteensä

18.4.2015

Vaellusvarusteita III: sadeviitta ja maharahavyö

Maharahavyö on ollut vuosien mittaan vaelluksilla ja yleensä ulkomailla matkustaessani hyvä. Se kannattaa vielä kääntää niin, että tuo lompakko-osa on selässä. Siellä minulla on kaikki tärkeä, joka sitten öisin on makuupussin jalko-osassa. Maharahavyö pitää sisällään:

Ice-kortti
passi
matkaliput (Merjalta)

vakuutuskortti

eläkekortti

Finnairin kortti

(valokopio passista muualle reppuun)
rahaa
Mastergard-kortti
veriryhmätieto (ICE-kortissa)
pyhiinvaelluspassi (La Vernasta)
EU-sairausvakuutuskortti
 

In case of emergency, ICE-kortti on tärkeä. Kännykkäkäytäntö ei nykyisin enää toimi, sillä älypuhelimet ovat useimmiten lukittuna, eikä pelastushenkilökunta pääse lukemaan puhelinluetteloa. koska aina kännykkää ei toinen voi saada auki. Siksi se on myös paperitulosteena tärkeä, koska siinä on myös allergiat ym. tiedot.

Yhteys lähiomaiseen on hätätapauksessa erityisen tärkeää, jos tällä lähiomaisella on hallussaan hätätilanteeseen joutuneen hoitamisen kannalta tärkeää tietoa. Tällaista tietoa voi olla esimerkiksi tieto sairauksista ja niiden lääkityksestä. ICE:n voi kukin laatia itse omaan kännykkäänsä. Suositeltu käyttötapa on lisätä lähiomaisen yhteystietojen yhteyteen aakkostavan nimitiedon eteen kirjaimet ICE.

Sadeviittaa olen haikaillut. Siis sellaista, joka on kevyt ja pitää kunnolla vettä satoi sitten vaikka kissoja ja koiria. Tänään kävin sellaisen ostamassa lähikaupungin uudesta partiokaupasta. Kyllä se oli kallis, mutta toivottavasti myös hintansa arvoinen. Kokeilin sitä vasta kotona, mutta kyllä se on sopivan kokoinen. Toki olisin hankkinut suomalaisen tuotteen, jos sellaisen olisin saanut.
 
Viitta on Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp-Poncho 15-D. Kevyt tuo on ainakin ja ohut. Viitta painaa 230 grammaa kuljetuspusseineen ja on kooltaan avattuna 145cm x 265cm. Siitä saa siis myös tarvittaessa laavun. Sitä voi käyttää myös sadekatoksena ja laavun pohjasuojana. Se peittää hyvin myös ison repun. Ja jos tuulee lujaa, viitan etuosan ja takaosan saa sidottua kiinni  toisiinsa jalkojen välistä. Silloin se ei lennä, vaan suojaa paremmin. Silikonisoitu ulkopinta hylkii ja valuttaa veden viitan pinnalta.

Tänään oli lähikaupungissa uusi tori ensimmäistä kertaa käytössä. Ja väkeä liikkui siellä paljon, koska eduskuntavaaliehdokkaat olivat paikalla jakelemassa kahviaan ja makkaroitaan ja lettujaan ja leipiään ja puuroa ja kaikenlaista pientä kamaa esitteiden kera. Onneksi olen jo äänestänyt ennakkoon, jotta ei enää tarvitse pohtia, ketä sittenkin voisi äänestää.
Torimyyjillä ei kuitenkaan tainnut olla kovin hyvä päivä, koska kävijöiden mielenkiinto kohdistui enemmän vaalikahveihin ja muuten uuteen toriin. Ja kylmä tuulinen päivä oli torilla. Ihmiset liikkuivat aivan talvivaatteisssaan.

Ei kommentteja: