Sivun näyttöjä yhteensä

18.4.2015

Vaellusvarusteita IV: Reppu ym.

Muu tarvittava -luokitus vaellusmatkalle sisältää tärkeitä varusteita.
heijastin
kevyt pieni reppu = käsipakaasi
juomavyö
reppu sadesuojuksineen
sadeviitta (+kertakäyttösadetakki)
teleskooppi joustokävelysauvat
sauvojen kumitulpat
makuupussi
makuupussilakana silkkinen   
istuinalusta


Reppu on Vauden 30+5-litrainen (Bike Alpin Air 30+5), jonka saa vetoketjuilla viitisen litraa suuremmaksi. Mukana on myös kypäräverkko ja oranssi sadesuojus omassa lokerossaan. Reppu painaa noin 1,2 kg sadesuojineen. Tällä samalla repulla olen vaeltanut vuosi sitten Santiago de Compostelaan. Ristiheijastimen kiinnitin reppuun heilumaan jo silloin.

Kevyt pieni reppu, Ticket to the Moon, on lentomatkalla käsipakaasina, koska matkustamme Finnairilla ja repun voi laittaa ruumaan. Käsipakaasiin on kuitenkin laitettava lääkkeet ja turvatarkastuksen jälkeen hanasta täytettävät vesipullot ym. tarpeelliset matkustamoon. Samalla tämä reppu on iltaisin kauppakassina hankittaessa seuraavan päivän matkaevästä.

Juomavyössä, Retki Trek light, on tilaa kahdelle puolen litran pullolle sekä yksi isompi etutasku ja kaksi pienempää etutaskua. Niihin mahtunevat kamera, kännykkä, eväät, rahat, kartat ja muistiinpanovälineet ja muu tarpeellinen. Pitää vain muistaa sateen sattuessa laittaa kaikki muovipussiin, sillä juomavyö ei ole vedenpitävä.

Sadeviitta, Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp-Poncho 15-Don kevyt. Tälle matkalle en ota varsinaista sadetakkia enkä sadehousuja, mutta varuille kertakäyttösadetakin, jolla voi suojata jotain, jos tarvitsee. Yritän lähteä tällä kertaa matkaan kevyemmin varustuksin ja oletan olevan suhteellisen lämmintä jo keväällä Italiassa vaikka sade-ennustuskin kertoo viileähköstä säästä tuolla vuoristossa.

Teleskooppikävelysauvat, Leki, ovat olleet vuosia mukana: kahdella pitkällä vaelluksella ja monilla, monilla lyhyemmillä. Niistä on myös jousto, joten ne eivät välttämättä ole tarvinneet sauvojen kumitulppia, jotka minulla ovat kyllä myös nyt mukana toiset varallakin. Kävelysauvoissa on myös heijastinnauha.

Makuupussi on myös hyväksi havaittu ainakin kuusi vuotta mukana kulkenut makuupussi: Halti sportlite 550 std. Erittäin kevyt untuvapussi kesäkäyttöön. 550-grammainen.  Silkkinen Haltin makuupussilakanakin painaa vain noin 140 grammaa pusseineen.

Istuinalusta taukoja varten on myös tarpeellinen. Sellaista ei ole minulla ollut aikaisemmilla pitkillä matkoilla mukana, mutta olen sitä kaipaillut. Toki muovipussikin voisi olla riittävä istuinsuojana, mutta tällainen hieman pehmeä tuntuu mukavammalta ja lämpimämmältä.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Hyvin suunniteltu retkivarustus on ehdotonta. Sinulla näyttää olevan niin viimesen päälle, kun lueskelin nämä kaikki neljä postaustasi.
Minkä osuuden pitkästä reitistä aiot kulkea?

pappilanmummo kirjoitti...

Vaellamme vain La Vernasta Assisiin kymmnenen päivän aikana. Kilometrejä kuulemma tulee noin 13-29 päivää kohden tätä retriittivaellusta