Sivun näyttöjä yhteensä

19.4.2015

Vaellusvarusteita V: Vaatetus


 Kuvasta puuttuvat vielä punaiset villasukat, jotka olivat pesussa.

Vaatetus:
3 rintaliivit
3 alushousut
2+2+2 sukat / tukipolvisukat ja lisäksi villasukat
hihaton bambupaita
pitkät kalsarit silkkivilla
2 bambuista T-paitaa ja 1 tekninen
pitkähihainen hyvin ohut merinovillapaita
tuulenpitävä takki ohut = Haltin kevyt.
fleeze
hadhuivi ja lierihattu ja silkkihuivi
käsineet
katkolahjehousut
ohuet pitkät housut
päällysliivi

Vaelluksen vaatetus on samantapainen niin lyhyemmällä kuin pidemmälläkin vaelluksella. Vaihtovaatteet on oltava, koska hikoontuu. Joka päivä on pestävä ainakin alusvaatteet ja sukat. Lisäksi olen ottanut varavaatteet eli kolmannet alusvaatteet ja sukkaparit. Villasukat ovat erittäin hyvä illalla, kun on käynyt suihkussa ja laittanut vaseliinit jalkoihin. Crocseissa ne ovat lämmittämässä myös.

 Vaelluskenkinä kokeilen tällä kerralla alkuvuodesta hankkimiani varrellisia kävelylenkkareita. Niillä olen kävellyt nyt sen verran kuin olen käv ellyt yleensä. Niiden pitäisi olla myös vedenpitävät -goretexia. 

Yöpukuna bambuneulos on tuntunut sopivalta, oska se tuntuu lämpimältä päällä. Jos on lämmin niin riittää hihaton bambupaita, jos viileä, pitkähihainen. Kokemusten mukaan otankin mukaan pääasiassa bambuneuleisia paitoja T-paidoiksikin. 

Pitkät silkkivillakalsarit ovat tarpeen viileinä aamuina ja iltoina - hätätilassa käyvät päällyshousuistakin. Merinovillapaita on ohuin mahdollinen.

Tuulenpitävä  keväänvihreä Haltin takki on sadan gramman painoinen ja tuossa kuvassa pakkauspussissa, joka kiinnittyy nyörilukon avulla sivutaskun sisällä olevaan lenkkiin ja on siten  helppo kuljettaa mukana. Valitettavasti siinä ei ole huppua, kuten uusimmisssa malleissa.

Fleezetakki on kevyt ja siinä on kaksi vetoketjullista taskua.

Minulla on myös kaksi had-huivia ja silkkikaulaliina. Silkkinen kaulaliina toimii tuulensuojana kaulassa ja on monikäyttöinen muutenkin. Esim. kädet voi kuivata siihen. Had-huivi toimii päähineenä viileällä ilmalla myös lierihatun alla. Lierihattu on kokenut myös monet vaellukset ja suojaa hyvin tuulelta ja liialta auringolta. Käsineet ovat tarpeelliset aamuviileässä ja sateessa. Vaikka ne ovat fleezeä, niin ne märkinäkin lämmittävät.

Katkolahjehousut ovat toimineet mainiosti. Niissä on tarpeeksi taskuja kaikkea pientä tarpeellista varten. Ja jos on todella lämmin, voi niistä ottaa lahkeet pois. Toiset housut ovat myös olleet reissuissa iltavaatteina tai jos katkolahjehousut ovat olleet pyykissä.

Liivi on urheiluseuran mainoksin, mutta hyvänä lämmikkeenä ja tuulensuojana tarvittaessa.

Isoja minigrip-muovipusseja on useita, joihin pakkaan tavarat lajeittain. Näin ne eivät kastu missään vaiheessa. Tai jos joutuu märkiä kuljettamaan, niin eivät kasta muita tavaroita. Toki otan myös muutaman muun muovipussin/kassin mm. kenkäsuojaksi kovin kuraisille keleille ja kuminauhoja niihin.

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Nytkö sitä ollaan lähdössä? Toivottavasti hyvä matka!

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Torstaina aamuyöstä olen lähdössä.