Sivun näyttöjä yhteensä

16.4.2015

Vatkapuuroa

Tämän viikon, 364. valokuvatorstain aiheena on kuohkea.

Kuohkeaksi vatkattu, maidon pinnalla kelluva, marjapuuro raikkaasta puolukasta on monen mielestä parasta.
Laitoin kattilaan litran vettä, kiehautin ja vispasin sekaan puolitoista desiä mannaryynejä.  Jonkin aikaa sekoittelin ja annoin hautua. Sitten kumosin noin kolme desiä löysää itsetehtyä puolukkasosetta kattilaan ja sekoittelin sekä jätin vielä viilentymään seoksen. Lopuksi vatkasin sähkövatkaimella (noin 10 minuuttia) puuron kuohkeaksi.Kuohkeaa on myös lanka.

10 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Aijai nyt alkoi tehdä mieli vispipuuroa!

Pulmu Pulmunen kirjoitti...

Aaah! Herkullista kuohkeaa vispipuuroa! Nyt tekee mieli!

Ilona Winebridge kirjoitti...

kuohkeaksi vispattu vispipuuro myös minun mieleeni, puhumattakaan villan pehmeydestä

Paivi Hakala kirjoitti...

Onpa herkullisen näköistä vispiruuroa.

Nukke kirjoitti...

Hyvä vastaus haasteeseen : kuohkeaa klappapuuroa (niinkus meilläpäin sanotaan) Hyvää viikonloppua toivottaen !

Delffi kirjoitti...

Kaunista puuroa, jota alkoi itse tekemään mieli! Täytynee panna kattila tulille!

Delffi kirjoitti...

Kaunista puuroa! Täytynee itekkin panna kattila tulille!

Andy kirjoitti...

Vispipuuroa milloinkahan olisin syönyt, no siitä on aikaa. Kuohkeutta on.

kaari3 kirjoitti...

Meillä puolukkamehua ei niin vaan löydy, joten tätä kuohkeaa herkkua teen kaupan karpalo-vadelmamehusta ja hyvää tulee. Muistatko, kun lapsena piti vatkata lumihangessa ja vaikka kuinka kauan! Herkkua.

Irkkunen kirjoitti...

Ihana kuohkea vispipuuro, nam! Vesi herahti kielelle!