Sivun näyttöjä yhteensä

29.4.2015

Vuori korkea tiekin vaivalloinen

Viime yön vietimme kirkossa. Kirkkoa oli remontoitu Vatikaanista saadulla avustuksella retkeilymajaksi. Varsinainen kirkkosali ja krypta toimivat edelleen jumalanpalvelestiloina. Kellotapulin tms oli tehty ainakin kolmeen kerrokseen retkeilijöitä varten huoneita.
Kaikkein ylimpänä oli pienen pieni tavallaan yhden hengen kappeli hiljentymistilana.
 Tämä retkeilymaja on varausmaja ja toimii donativo- eli lahjoitudpetiaatteella. Toki tällaisille isoille ryhmille on määritelty maksu. Vapaaehtoiset hoitavat tätä majapaikkaa. Noin 400 vaeltajaa vuodessa yöpyy siellä, kun koko reitillä kulkee noin 6000 vuosittain.


Tänään aamiainen oli jo 7.30 ja matkaan ehdimme taas aamuhartauden jälkeen yhdeksän maissa kulkemaan, nyt aluksi hiljaisuudessa. Tie kulki vuorotellen ylös ja alas ja oli aika rankkoja ylösnousuja - laittoi kunnolla puuskuttamaan. Kävelysauvat olivat todella tarpeen.
Matka tänään seuraavaan majapaikkaan Pietralungan kylään oli vain 11 kilometriä askelmittarin mukaan. Kylä sijaitsee 564 metrin korkeudessa merenpinnasta Umbrian maakunnassa. Aamulla katselimme miten pilvet olivat vuoren huipun alapuolella.
Tänäänkin kuten joka päivä vaeltaessamme ovat satakielet laulaneet ja käki kukkunut.
Tänään saimme vaeltaa koko päivän auringonpaisteessa eilisen sadepäivän jälkeen. Nyt vasta illalla kymmenen maissa alkoi sataa.
Katsoin kylän keskustan lämpömittaria ja se näytti illansuussa 17 astetta.


Tau-merkein on hyvin merkitty tämä vaellusreitti, vaikka täällä ei olekaan varsinaisia retkeilymajoja olekaan kuten caminolla Santiago de Compostelaan.


Kylään saavuttuamme istahdimme kirkon portaiden luo kiveykselle odottelemaan auringonpaisteeseen porukkamme vielä matkalla olevia. Yhtäkkiä tuli nuori tyttö ja toi meille jokaiselle esitteen tästä paikkakunnasta. Siinä esitteessä on reitti ja opastus omatoimiseen klävelykierrokseen.
Kävelimme vielä kilometrin majaiitushotelliimme. Saimme huoneet, joissaoli ainoastaan kaksoispetejä. Niinpä teimme monenlaisia viritelmiä. Mm. nukun lattialla muutamien huopien päällä kun toinen nukkuu sohvasta tehdyssä sängyssä tässä neljän hengen sviitissämme. Toiset kaksi ovat isossa parisängyssä.

Eilinen päivä satoi emmekä saaneet pyykkiä kuivaksi. Tänään se onnistui, koska illalla oli patterit päällä pari tuntia lämmittämässä ja pattereilla voimme kuivata pyykit, mitkä eivät kuivuneet tuulessa ikkuna-aukossa.

Illalla olimme ennen ateriaa katolisen kirkon messussa. Pappi toivotti tervetulleiksi suomalaiset peregriinot. Kun lähdimme ehtoolliselle siunattaviksi, saimmekin yllättäen ehtoollisleivän, vaikka näytimme merkin, oikea käsi rinnan yli olkapäälle.
Yllätysyhteys!
Majapaikan isäntäväen tytär täytti kaksi vuotta ja lauloimme tälle syntymäpäivälaulun.
Iltaruoan jälkeen meillä oli yhdessä laulujen iltahetki ennen levollemenoa.

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Hyvin tuntuu sujuvan reissu. Täällä juhlitaan kohta vappua, miten siellä?

pappilanmummo kirjoitti...

Juhklittuiin vappua kävelemällä. Paikkakuntalaisetkin siellä juhlivat jotain.