Sivun näyttöjä yhteensä

11.5.2015

Aurinkoista

Iltapäivällä alkoi aurinko paistaa. On mukavaa touhuta mökin pihalla. Olen kitkenyt voikukan alkuja pois mökin piha_alueelta. Viime kesä kun meni kyynärsauvojen kanssa ja kitkemiset jätin väliin. Niinpä nyt on ylen paljon pieniä voikukan alkuja, koska naapurin tontilta ja tieltäkin tulee voikukan siemeniä tontille.

Mökille tullessa kävin tutkimassa pari mehiläispesää, joiden ympäristöön ripottelimme suolaa viime kerralla siellä käydessämme. Muurahaiset näet olivat vallanneet pesät. Pikkuserkku oli lisäksi laitellut muurahaismyrkkyä sinne myös. Niinpä tänään.huomasin, että vain muutama muurahainen enää oli paikalla. Ja ainakin toisessa pesässä on hyvin elämää.
 Mökin pihalla kukkivat narsissit, vuorenkilvet. Ja tietysti myös valkovuokot. Luulimme, että tontilla ei ole sinivuokkoja, mutta tänään huomasin yhden kasvuston tontin metsikössä.

Olen siirrellyt itsekseen kylväytyneitä akileijoja ja päivänkakkaroita sopivimpiin paikkoihin. Ja yrittänyt kaivaa pois rönsyliljoja hävittääkseni ne.  Taitaa vain olla mahdoton tehtävä.

Kotona viikonloppuna tein pataleipää, mutta en muistanut ottaa mukaan. Niinpä tein taikinan, jonka paistan huomenna ja toisen, josta jo paistoin sämpylät. Mökillä on kiva leipoa ja saada samalla tuo tuoreen leivonnaisen tuoksu.

Naapuri kävi juttelemassa ja kertoi huomanneensa toisen  naapurin kanssa lähistöllä muurahaispesää kaivetun. He olivat päätelleet karhun sitä kaivaneen. Pesä tosin oli jo ainakin pari vuotta ollut hylätty, joten taisi olla jokin muu kuin karhu sitä kaivellut. Olen näet vanhaa muurahaispesää hakenut huussin kuivikkeeksi.

Istuin saunan verannalla katselemassa järveä. Veden lämpötilakin on jo 10 astetta. Telkät ovat palanneet ja uiskentelivat aivan laiturin lähellä.  Käki kukkui.  Kirjosiepot lentelivät ruokaa etsimässä. Mukavaa, kun pesäpöttöjä on asutettu. Hyttyset vähenevät! :)

Monella mökillä on väkeä keväthommissa.
Illansuussa lähdin kävelemään läheiselle hakuuaukiolle ja löysin korvasieniä. En kyllä niitä aio syödä, mutta voisin myydä ne, jos joku haluaisi ostaa. Kuulin radiosta, että korvasieniä voi löytää parivuotiailta hakkuuaukioilta ja niin lähdin katsomaan. Kaikki nuo olivat suurinpiirtein yhdessä paikassa.

Nokkosiakin poimin. Huomenna saan niistä kastikkeeen eilen savustetulle siialle, jonka mies sai sillä aikaa, kun olin pyhiinvaellusmatkalla. Sain näet kalansavustimen äitienpäivälahjaksi - tosin mies käyttää sitä ;)
Mustikat kukkivat. Kunhan vain tulisi tarpeeksi lämmintä, että kimalaiset ja muut pörriäiset voisivat pölyttää niitä.


Ei kommentteja: