Sivun näyttöjä yhteensä

21.5.2015

OhrarieskojaIllansuussa tein pikkusiskon kanssa ohrarieskoja. Taikinaan tuli noin puoli litraa valmista itse tehtyä perunamuusia, reilu 4 desiä ohrajauhoja, puoli teelusikallista suolaa ja loraus rypsiöljyä ja desi vettä. Pikkusisko sekoitteli. Taikinan nostin lusikalla keoiksi pellille, kumpaankin yhdeksän, jotka litistin lättänöiksi ja pikkusisko pisteli ne sitten haarukalla. Paistoimme 250 asteessa noin 10 minuuttia eli siksi, kunnes rieskat saivat vähän väriä. Söimme kuumia rieskoja voin ja juuston kera ja kaakao maistui juomana tällä kerralla isolleveljellekin.  

Pienten kanssa teimme kävelyretken läheisen järven rantaan. Oli mukava kokeilla veden lämpötilaa, heitellä pieniä tikkuja järveen soljuvaan ojaan ja seurata niiden liikettä kohti järv eä. Matkalla etsimme  kukkivia kasveja. Aika monta niitä löytyikin.  Ihastelimme keltaisia voikukkia, leskenlehtiä ja etenkin rentukoita.

Aamulla satoi mökillä. Sateen sattuessa sateessa voi olla ulkona kunnon sadevaaatteissa. Ensin kumpikin kyllä kokeilimme hieman vähemmillä - läpimärkiä olimme. Sitten järki voitti ja sadetakit päälle ja  istutimme perunan. Vaot teimme ja peitimme akkasahran avulla. Jo talvella kaadettujen puiden viimeiset pöllitkin tuli lastattua peräkärryyn jonne ne mahtuivat ruohonleikkurin ja akkasahran kanssa.
Kotimatkalla näimme viitisenkymmentä joutsenta pellolla aterioimassa.

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiitos taas paljon. Joku oli ollut niin hassu, että laittoi rieskan väärälle puolelle voita ja voi kun se vasta oli hassua :)

pappilanmummo kirjoitti...

Minna: Kukahan mahtoikaan olla ;)

Jaana kirjoitti...

Ihana, keväinen kukkakimppu!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Lasten ekräämät ovat herttaisia.