Sivun näyttöjä yhteensä

17.6.2015

Isompia ja pienempiä touhussa

Nuorin lapsenlapsi touhuaa jo ahkerasti.
Isommat innostuivat opettelemaan puukon ja sahan käyttöä. Olipa heillä vasarakin käytössä puun halkaisemisessa. Ja puukauppa sai aineksia lisää.
Pihallas oli lisäksi kivimurskaamo.
Tänään lähdimme töitteni jälkeen mökille lastenlasten kanssa. Mökkimatkalla taas kerran kävimme mehiläispesillä tutkimassa, miten siellä jaksetaan. Ja samalla mies muun muassa poisti turhat emokennot.
Me toiset tutkimme paikan kasveja ja löysimme paljon harakankelloja ja päivänkakkaroita.
Lapset olivat soutelemassa. Taisi olla ensimmäisiä kertoja kun he olivat kahdestaan järvellä.
Mökille tultua lapset halusivat heti kalastamaan. Katiskassa oli yksi pieni hauki ja onkeen ei nyt ottanut mitään, vaikka jo kotona oli kaivettu matoja isompaakin saalista varten.
Tottakai lämmitimme saunan ja vedessäkin käytiin ja taas tänään saunottiin pitkän kaavan mukaan välillä syöden vohveleita karhunvattu-omenahillon kera ja uutta tuoretta pataleipää ja tietysti niitä saunamakkaroita ketsupin kanssa.
Lupiinit kukkivat teiden varsilla ja myös mökin puutarhassa.
Raunioyrtti levittäytyy liiankin ahkerasti, ainakin meidän mökkipihalla. Rohtoraunioyrtti on vanha koriste- ja rohdoskasvi. Raunioyrtin juurta on käytetty aikoinaan rohdoksena vaikeasti paranevien haavojen ja luunmurtumien hoitoon. Rohtoraunioyrtti on kookas, reheväkasvuinen, pehmeäkarvainen, monivuotinen yrtti. Rohtoraunioyrttikäyte ja lyhyemmän liotusajan tarvitseva yrttivesi ovat erinomaista lannoitetta typpeä ja kaliumia tarvitseville kasveille, esim. tomaatille. Rohtoraunioyrtti vahvistaa kasvien tuholais- ja tautikestävyyttä. Raunioyrtistä voi tehdä käytettä myös yhdessä nokkosen kanssa, jolloin molempien kasvien tehoaineet täydentävät toisiaan. 

Päivän sana:  Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi, pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin.
Hepr. 12:1

5 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Minullakin on rohtoraunioyrtti levinnyt ja ajattelin alkaa käyttämään sitä tomaateille. Ihan vasta luin lehdestä sen käytöstä. Eipä muuta kuin hyötykäyttöön!

pappilanmummo kirjoitti...

Nokkosvettä olenkin jo tehnyt ja nyt voi kokeilla tätäkin uutta lannoitetta.

mm kirjoitti...

Meillä lapsenlapset ovat parhaillaan matkalla tänne juhannusta viettämään. Ostin vielä linnuille ruokaakin, jotta lapsetkin näkisivät, kuinka käpytikka syöttää isoa poikastaan suusta suuhun, kujten tänä aamuna juuri näin..
.
Hyvää juhannusta teidänkin taloonne. Kuten arvasit, oli ihan pakko kirjoittaa aamulla blogiin ensimmäiset Vivamon kuulumiset, vaikka ei olisi ollut oikein aikaakaan :)

aimarii kirjoitti...

Oiekin mukavaa juhannusta.

pappilanmummo kirjoitti...

MM: Vivamossa olisi mukava käydä tutustumassa noihin näytelmiinkin.
Aimarii: Kiitos. Juhannus on jo ohikin ja mukavaa oli.