Sivun näyttöjä yhteensä

12.6.2015

Kokoustamista

Rovaniemellä vietetään tänä viikonloppuna Suomen Lähetysseuran vuosijuhlia. Lähdin matkaan eilisiltana yöjunalla. Sain allergiahytin makuuvaunusta aivan yksin. Juna oli aivan täynnä, mutta juuri minulla ei ollutkaan hyttikaveria. Aamulla saavuttuani Rovaniemelle ystävä tuli vastaan ja pääsin hänen kyydissään Arktikumille, missä oli symposium.
Valo varjot hajottaa on näiden päivien tunnus.

Rovaniemen yliopiston tutkija Mika Luoma-Aho korosti, että uskontoa ja politiikkaa ei voi erottaa toisistaan.. Hän totesi myös, että uskonnon kieltäminen politiikassa on halua hiljentää uskovaiset.

Evankeliumilla on myös poliittinen ulottuvuus, sillä meidän pitää huolehtia kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.
Symposiumissa esiteltiin uusi teologinen asiakirja, Elämään ja oikeudenmukaisuuteen SLS:n seuraava viisivuotisohjelma, jossa tuodaan esille Suomen Lähetysseuran toiminnan teologinen perusta ja yhteistyön periaatteet.

Suomen Lähetysseuran toiminta perustuu ajatukseen Jumalan missiosta, jossa elämän ja rakkauden valtakunta murtautuu keskellemme ja jossa Jumala itse kuljettaa kirkkoaan kohti elämän täyttymystä. Jumalan missio käsitteenä nousee uskosta kolmiyhteiseen Jumalaan, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen: Luojaan, Lunastajaan ja Eläväksitekijään.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiva, kun pääsit osallistumaan. Minäkin olisin tullut, jos matka ei olisi ollut niin pitkä. Missähän ensi kesänä on Lähetysjuhlat?

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Vihdissä.

Jaana kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Pannaan korvan taakse :=)