Sivun näyttöjä yhteensä

21.6.2015

Päivä lyhenee

Ke­sä­päi­vän­sei­saus päättää juhannuksen, päivä on tänään pisimmillään. Tänään
on kesäpäivänseisaus eli pohjoisen pallonpuoliskon vuoden pisin päivä. Aurinko paistaa tänään kohtisuoraan taivaalta Kravun kääntöpiirillä.
Mökillä kalaonni oli onkeen tulleen kiisken varassa. Onneksi jääkaapissa oli lohipala, jonka mies savusti. Niin oli  uusien perunoiden kera kuitenkin kalaa. - Juhannusruokaa!
Aivan yhtä huono onni oli ukkoetanalla. Se oli eksynyt puuvajassa olleeseen hiirenloukkuun. Loukussa oli ollut juustopala houkuttimena. Jotenkin tuo etana oli kuitenkin onnistunut tunkemaan osan ruumistaan läpi sellaisestakin kohtaa, mistä ei ollut aukkoa ollenkaan. Saalis oli hieman toisenlainen kuin olin kuvitellut.
Kotipihalla kukkivat pikkusydämet ja monet muut kukat.  Juhannusruusut eivät ole avanneet nuppujaan vielä - ei kotipuutarhassa eikä mökilläkään. Tänä vuonna ne ovat todella myöhässä!

Tulikellukan maljamaiset, pienehköt loistavanoranssit ja runsaslukuiset kukat pystyjen kukkavarsien päässä loistavat parhaillaan. Jos kukkineet varret leikataan kukinnan päätyttyä, saattaa kukkia syksyllä uudestaan.

Puiden varjossa, pohjoisen puolella, hieman varjoisemmassa viihtyy alppiruusu.
Pienet ovat ihania! Tutkitaan kaikki tarkasti...

Tänään on taas tutkittu mehiläispesät ja tuhottu emokennot, joita oli syntynyt paljon.  Jospa näin voisi välttää parveilua tai ainakin vähentää sitä. Mehiläiset ovat joutuneet olemaan monen monta päivää lähes työttöminä, koska on satanut ja on ollut muutenkin niiden medenkeruulle sopimattomia säitä. Niinpä ne ovat vain olleet pesissä ja verottaneet keräämäänsä. Taitaa tänä vuonna tulla vain vähän satoa, jos säät jatkuvat tällaisina.

Ei kommentteja: