Sivun näyttöjä yhteensä

20.6.2015

Sataa ja paistaa

Aamulla aikaisin aamu-uinnille ja mökiltä matkaan kohti kotia ja työpäivää. Minulla oli tänään jumalanpalvelus vuoro. Oli myös vihkiminen ja koko vuorokauden päivystyskin. Onneksi päivystyspuhelinvuoroa saa hoitaa myös mökiltä käsin.
Juhannusta vietetään Johannes Kastajan syntymän muistoksi jo 400-luvulta saakka. Johannes-nimi tarkoittaa Jumala on armollinen Sen mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamusta. Toisaalta juhannus on keskikesän juhla. Ja myös Suomen lipun päivä.Aamulla satoi päivällä satoi, ja illalla aurinko paistoi ja järvi oli aivan tyyni. Jos ei ollut ulkona viileässä hyttyssyöttinä, niin voisi luulla olevan mitä  hienoin ja lämpimin juhannusilta. Kaunista on. Järvellä uiskentelee joutsenpari kahden poikasensa kanssa. Kävelin järven rantaan tutkimaan laskuojan kuntoa. Samalla näin  joutsenten pesäpaikankin.

4 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Eli, onhan niitä juhannushäitä vieläkin. Meidänkin kirkossa vihittiin yksi pari, sanoo juhannusmorsian vuosikymmenien takaa.

Maca kirjoitti...

Vaihtelevaa on ollut. Mutta nyt paistaa aurinko, lämmintä on +22, mutta itikoita on hirveästi ja syövät . Onneksi on Bebanten, joka rauhoittaa aika pian.

pappilanmummo kirjoitti...

Neili: Jotkut uskaltavat uhmata ja pitää juhlat juhannuksenakin.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Bebanten on hyvä rasva kutinaan. Samoin teatree-öljy.