Sivun näyttöjä yhteensä

11.7.2015

Kantarelleja alkaa ilmestyä


Sain viettää aikaa mökillä hetken aikaa yksin. Kun töiden jälkeen illalla menin mökille, niin ensimmäiseksi käväisin poimimassa hieman mustikoita saunan lämpiämisen aikana. Toki mustikat eivät kai vielä aikoihin ole poimurikypsiä, vaan käsin on varsista noukittava nuo kypsät. Raakileita on vielä paljon. Perjantaina kerkesin tutkia lähistön marjapaikat. Joihinkin tulee, jotkut aikaisemmin hyvätkin paikat ovat nyt aivan tyhjinä. Ahomansikoita yllättäen löysin puolisen litraa, isoja, komeita.
Kantarellit eivät ole kasvaneet kovin isoiksi, mutta niitä oli paljon ja tiheästi yhdessä tutussa paikassa. Yleensä meillä mies on putsannut sienet, mutta tällä kerralla, koska olin yksin, siivosin nuo kantarellit.
Tämä viikko on ollut erikoinen: olen sanonut viisi kertaa! Mökillähän usein lämmitetään sauna joka ilta, jolloin siellä olemme ja kotonakin pari kertaa viikossa normaalisti.
Mustikkapiirakka on yksi tärkeä mustikka-ajan leivonnainen. Kun lapsenlapsia oli tulossa mökille viikonloppuna, niin leivoin taas tuon perinteisen piirakan. Siihen laitan sata grammaa laktoositonta margariinia ja sata grammaa sokeria, jotka vaahdotan. Lisään puolitoista desiä kaurahiutaleita ja saman verran vehnäjauhoja sekä teelusikallisen leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria. Sekoittelen ja lisään vielä noin kananmunallisen vettä. Vuokaan sitten tuo pohjataikina ja reilusti, noin lähes litra mustikoita päälle sekä ripottelen vielä hillosokeria hieman. Paistoin 25 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja: