Sivun näyttöjä yhteensä

8.7.2015

Seniorit retkellä

Tänään oli koko päivän retki. Urheiluseuramme seniorit tekivät perinteisen kesäretken. Tällä kerralla matkasimme itään Etelä-Savoon.
Hirvensalmella tutustuimme Kissakosken voimalaitokseen, jossa nautimme aamukahvit. Siellä kävimme myös museossa, jossa oli sähkölaitteita ja sähkötöiden historiaa. Näyttely kertoo maakunnan sähköistämisestä sekä samalla Suur-Savon Sähkön historiasta. Oli lapsuudesta tuttuja pölynimureita, helloja, silitysrautoja ja monia muita kodin sähköisiä käyttöesineitä. Kissakoskihan on 1900-luvun alussa rakennettu tehdasmiljöö, jossa nykyään toimii ravintola ja kauppa. Vanha voimalaitos tuotti sähköä kevääseen 2012 asti, jolloin uusi ja nykyaikainen vesivoimalaitos yläjuoksulla otettiin tuotantokäyttöön.


Matkaa jatkoimme Satulinnan kautta Kenkäveron pappilaan. Kenkäveronniemen pappilan, jota on kutsuttu myös Isoksi Pappilaksi, historia alkaa jo yli 550 vuoden takaa. Kenkävero-nimestä on monta versiota.  Erään tarinan mukaan entisajan savolaisilla oli tapana panna silloisessa Kenkäveron saaressa kengät jalkaansa kirkkoon mennessään ja riisua ne taas kirkosta palatessaan. Kenkävero-nimen, jolla koko pappilan aluetta nykyisin kutsutaan, ottivat käyttöön siellä toimivat Mikkelin käsi- ja taideteollisuus sekä Savo-Karjalan Marttapiiriliitto.


Ruokailemassa kävimme kasarmialueella, jonka jälkeen ohjelmassa oli vielä kesäteatteriesitys Naisvuorella. Virran levyttämää musiikkia sisältävä Arto Niemisen käsikirjoittama näytelmä Tähti ja meripoika kertoo Olavi Virran uran huippukaudesta, ja toisaalta se käsittelee vuotta 1958, jolloin alamäki alkoi.

Ei kommentteja: