Sivun näyttöjä yhteensä

5.7.2015

Seurattava saarna


Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken, tutkimaton hänen suuruutensa!
  Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen,  isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen,
tuovat julki sinun kirkkautesi,  loistosi ja kunniasi.
  Minä mietiskelen sinun ihmetekojasi.
  Miten valtavia, miten pelottavia ovatkaan sinun tekosi,
  kerrottakoon niistä kaikille.
Minä julistan sinun suuruuttasi.
Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta,
kiitettäköön sinun vanhurskauttasi riemuiten.
(Psalmi  145: 3-7)

Viikonloppuun on sisältynyt monenlaista. Monenlaisia kirkollisia toimituksia. Iloja ja suruja. Oli hautaan siunaaminen, oli konfirmaatio ja oli kastekin.


Konfirmaation saarnassa oli tänään kiva idea. Konfirmoitavat olivat saaneet kertoa muutaman sanan, jotka piti löytyä saarnasta. Sanat olivat aika kieroja, mutta saarnaaja osasi ne sovittaa mukavasti saarnaansa, joka käsitteli apostolien kutsumista ja opetuslapsen tehtävää. Kirkossamme on apostolien kuvia, joihin saarnassa myös viitattiin. Niinpä rippilapsista ensimmäisinä kaikki tietyt sanat bonganeeet saivat myös palkinnon (karkkipussin). Kylläpä nuoret seurasivat kiitettävästi saarnaa ;)

Kotona olemme nyt kuivanneet mäkimeiramia ja minttua kasvikuivurilla. Viimevuotinen persilja on kasvanut niin hyvin, että oli jo toinen kerta, kun saimme sitä leikattua persiljapenkistä ennen sen kukkimista. Nypin siivilällisen persiljaa ja hienonsin sitä saksilla lasissa (kuten meillä lapsuudessakin tehtiin) ja laitoin hienonnetun persiljan pakastusrasiaan pakastimeen. Siitä on hyvä sitten talvella raaputtaa lusikalla tai veitsellä soppaan tms. ja laittaa loppurasiallisen taas pakastimeen takaisin. Saksankirvelin hienonsin aivan hienoksi mössöksi pakastimeen myös. Saksankirveli menettää kuivattuna osan aromistaan, joten tuoreena se on paremmanmakuista. Siitä saa maukasta keittoa tai kastiketta.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Olipa hauska idea saarnassa ja piti nuoret hyvin hereillä.

Minunkin kummityttöni on juuri paraikaa isosena riparilla ja konfirmaatio on sunnuntaina. Ovat saaneet hienot leiri-ilmat, toivottavasti myös kokemukset ovat olleet samanmoiset. Ihanat muistot on myös minulla sekä omalta rippileiriltäni että monilta, joissa sain toimia isosena.