Sivun näyttöjä yhteensä

10.8.2015

LöytöjäKävin pienten kanssa mökillä. Koulu ja kerhot alkavat pian ja oli jo korkea aika lähteä yhdessä retkelle. Mökillä lähdimme metsäretkelle samoille seuduille kuin isonveljen kanssa aikaisemmin. Mukana oli mukit mustikoiden poimimista varten (ja minulla ämpäri ja poimurikin).


Kuljimme ns. hevospolkua pitkin väistellen hevosenkakkaroita. Polun vierestä poimimme mustikoita ja söimme niitä myös. Polun loputtua tulimme jollekin mökkitielle ja jatkoimme sitä eteenpäin, kunnes tulimme maatilalle. Tuoksusta jo tunsimme olevamme lähellä eläimiä. Pellolla olikin poni ja hevosia ja vähän kauempana lehmiä.Yllätykseksemme näimme myös pitkän otsatukkaisen eläimen eli ylämaan lehmän.
 Jatkoimme matkaa polkua pitkin ja saimme saalista. Mustikat noukittiin suihin ja sitten mukeihin ja ämpäriin (tosin mustikoiden päälle) alkoikin kertyä kantarelleja.

Mukilliset kantarelleja saivat lasten vanhemmat sitten tuliaisiksi.Mökille palasimme metsäpolkuja pitkin. Pikkusisko osasi puhdistaa hienosti roskat mustikoista. Ja niin tein mustikkapiirakan välipalaksi.  Kun uunin lämmitimme, niin samalla siinä paistuivat perunarieskatkin perunamuusin lopusta. Pohdimme, miten voisi tehdä nuo leivonnaiset gluteiinittomina. Löysimmekin hyviä ideoita sellaisten valmistamiseen.
Pienet opettelivat Othellon pelaamista ystävävieraiden, entisten työtovereiden, seurassa. Othello on sellainen peli, jota voi pelata lähes vauvasta vaariin ja voittaja ei läheskään aina ole vanhin tai aikuinen.

Ei kommentteja: