Sivun näyttöjä yhteensä

23.8.2015

Puolukkahillo

Aamusella unkarilaiset vieraamme pakkailivat tavaroitaan ja sitten kerkesimme kierrellä vielä lähtökierroksen puutarhassa nauttimassa viinimarjoista ja karviaisista. Vieraistamme oli myös mukava kävellä sammaleisella pihalla paljain jaloin. Juuri kun kerkesimme tutustua, niin tulikin ero: he lähtivät jatkamaan matkaansa.
Saatoin heidät kaupunkiin rautatieasemalle, josta vierasjoukko sitten suuntasi matkansa naapurimaahan asti. Toivomme tapaavamme vuoden kuluttua vastaavasti Pécsissä.
Loppupäivä kuluikin sitten marjojen merkeissä. Loput mustaherukat piti poimia ja keittää mehuksi. Eilen poimimme mustikoita ja puolukoita mökillä. Mustikat pakastin ja  puolukoista, joista osa oli puolikypsiä tarkoituksella, tein tämän syksyn ensimmäisen puolukkahillon. Seitsemään litraan puolukoita laitoin puolitoista kiloa sokeria ja vielä varmistukseksi puoli pussillista punaista Melatinia hyydyttämiseksi.

Toki marjahommien välillä kävimme pelaamassa lentopalloa suvun kanssa, kuten joka sunnuntai-ilta. Tänään oli vallan hieno peli-ilma, koska ei tuullut, ei ollut minkäänlaisia ötököitä kiusana ja oli lämmin ilma.

1 kommentti:

tuulento kirjoitti...

Miten sinä kaiken tämän ennätit yhden päivän aikana?