Sivun näyttöjä yhteensä

5.9.2015

Lätkytyskurkku eli hölskykurkku



Kuorin pari avomaan kurkkua. Leikkasin kurkuista päät ja siivutin ne ohuiksi juustohöylällä. Laitoin kurkkuviipaleet isolle lautaselle. Ripottelin päälle puoli tl suolaa ja yhden tl sokeria ja tillisilppua ja väkiviinaetikkaa noin ruokalusikallisen. Laitoin toisen samanlaisen lautasen päälle ja lätkytin jonkin aikaa. Jätin maustumaan hetkeksi, valutin nesteen pois ja laitoin tarjoilukulhoon. Näin tehtiin myös lapsuudenkotonani maukasta kurkkusalaattia ruokapöytään.

Tein taas sämpylätaikinan kiireesti vain lusikalla pyörittäen taikinaan tulevat aineet yhteen. Leivoin sämpylöitä puolesta taikinasta ja toisesta puolesta nakkisarvia. 
Samalla uuninlämpimällä tuli myös makaronilaatikko, laktoositon ja kananmunaton. Lapsenlapsi kun kertoi pitävänsä makaronilaatikosta kouluruoista eniten...

Pappa olikin lastenlasten kanssa tänään puolukoita poimimassa. Kävi vain niin, että sade yllätti poimijat ja pian tuli myös ukkonen jylisemään. Saivatpa ihan sopivasti marjojakin - ainakin putsattavaa riittää. Joku kyllä poimi aivan puhdasta käsin. Poimurilla taas saa enemmän, mutta roskaista.

3 kommenttia:

sartsa kirjoitti...

Hölskytyskurkkuja on meilläkin tehty. :)

aimarii kirjoitti...

Tuttu juttu myös minulle lapsuudesta. Olen myös itse muutaman kerran tehnyt.
Siellä on puolukka jo kypsynyt. Minä en usko saavani puolukan puolukkaa, sillä täällä niitä ei tänä kesänä ole ja jos jokunne on, niin yhä raakoja.

pappilanmummo kirjoitti...

Sartsa: Maukkaita nuo.
Aimarii: Puolukkaa kyllä tulee tänä vuonna, kun viitsii vain poimia. En ole löytänyt mitään hienoja puolukkamaita, mutta punaista pilkottaa monissa mättäissä.