Sivun näyttöjä yhteensä

17.9.2015

Luovaa kirjoittamista

Aikuiskoulutuskeskuksessa on vähän väliä näyttelyitä. Tällä hetkellä siellä on esillä Pilottipaja Päähineet tuotoksia. Lahden Taikan muotoiluaiheisessa työpajassa oli teemana pukeutuminen ja vaatetus. Pajassa toteutettiin paperista kolmiulotteisia luonnoksia, ideoita päähineistä.

Olin tänään kuten yleensä torstaisin Luovan kirjoittamisen kurssilla. Muutama tämänpäiväisen kurssin oppi: Tänään piti kirjoittaa ja sitten omasta kirjoituksesta ottaa yksi lause. Neljän ryhmissä sitten teimme niistä lauseista runon. Meidän ryhmämme tuotos on tässä:
Nyt alkuun laitan pienen huijauksen
Olen sydän
Oli ihana päivä
Voinko sanoa ihana
Kosteus tuntui nivelrikkoisissa sormissa ikävältä
Jos olen julkaisemassa omakustannetta, olen hullu!

Myöhemmin omasta kirjoituksesta tuli ottaa kolme sanaa, joiden alkukirjaimilla sitten tuli tehdä runo tai tarina eli käyttää sanannustekniikkaa. Minulla eri oikein runosuoni kukkinut, mutta tarinaa taisi tulla sentään: Pieni ukko oli luonamme illalla. Äitiä muisteli pieni älykkäissä raportoinneissaan. Illalla leivoimme lusikalla ison, sokerisenkin, taikinan ämpärissä. Pieni ukko onnistui leipomaan usean kakkaran ottajien iloksi Tyyne-siskollekin antaen.


Aamulla laitoin taas pataleivän muhimaan ja illalla kotiuduttuani paistoin leivän padassa. Ai, mikä mahtava leivän tuoksu onkaan keittiössä, jossa paistoin taas tänäänkin mustikka-puolukkapiirakan.

Uunikin on lämmitetty ensimmäisen kerran tänä syksynä. Ja nyt siitä leviää myös leppeää lämpöä. Mukavaa syyskosteuden ja -koleuden poistamiseksi.

Aamulla satoi ja illalla alkoi taas sataa. Huomiseksi onkin luvattu rankkasateita. Mitenkähän nuo sääennusteet toimivat, kun tänä aamunakaan ei pitänyt ennusteiden mukaan sataa ja kuitenkin vettä tuli taivaalta. Onneksi meillä on sisääntulossa katos, jossa voi työskennellä. Niinpä istuin katoksessa ja putsasin puolukoita, vaikka satoi.

Sana tänään: Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala. (Psalmi 46:11)

3 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Luovan kirjoittamisen kurssisi kiinnostaa. Olisipa täälläkin jossain lähiseudulla semmoisia.
Sateet alkoivat täällä myös. Reilu viikko likin valtavan kauniita ilmoja.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Vihdoinkin on aikaa lähteä jotain uutta opiskelemaan suunnitelmallisesti.

sartsa kirjoitti...

Yritin kovasti miettiä, mikä se huijaus lopulta voisi olla. Huijaaja miettii sitä itsekin, pohtimalla, voiko edes sanoa ihana.
Jäin siis koukkuun siihen huijaukseen. Ehkä se juuri olikin se huijaus. :)