Sivun näyttöjä yhteensä

29.9.2015

Suolla

Olen ollut mökillä yötäkin ja saanut nauttia aamu-uinnista. Veden lämpötila oli tänään 13 astetta, joten vielä pystyi pienen lenkin uimaan, vaikka ilman lämpötila olikin aamulla vaivaiset  viisi astetta. En ole edes saunaa lämmittänyt.

 Päivällä ilman lämmettyä lähdin taas tänäänkin suolle marjastamaan. Vielä oli jäljellä muutamia juolukoita. Niitä tosin en astiaan asti poiminut, vaan  maistelin vain.
Tällä samalla mäen päällä olevalla pienellä suolämpäreellä olin eilenkin karpaloita poimimassa. Tänä vuonna siellä on ollut paljon karpaloita. Enpä montaa metriä tänäänkään siellä liikkunut.
Hidasta karpaloiden poimiminen käsin on. Kyykyssä ja välillä polvillani poimin kolmisen tuntia yhtä ämpärillistä. Ämpärissä tosin on roskaa ja sammalta varmaan puolet sisällöstä. 
Olipa mukava olla tuolla suolla auringonpaisteisena päivänä. Lämmintäkin oli kai 13 astetta tänään päivällä. Tosin yllä sai olla jo pitkät kalsaritkin ja fleeze anorakin alla. Eilen sormet olivat ikään kuin kohmeessa. Tänään ei palellut, koska ei tuullut kuten eilen. Enkä saanut edes yhtään hirvikärpästä mukaani.
Eiliset ja tämänpäiväiset karpalot. Tänään löytyi myös lähes litra mustikoita. Iloitsin niistä ja sain taas tehdä mustikkapöperöä. Sieniä en löytänyt lainkaan marjapaikoilta. Eiliset puolukat osin survoin ja pakastin.
 Mökin puutarhassa teen uutta kukkapenkkiä entisen jatkoksi. Kaivoin nurmen pois ja mullankin. Laitoin pohjalle sanomalehtiä ja koivujen lehtiä haravoin sanomalehtien päälle. Sitten palautin nurmipaakut nurinpäin ja multaa. Mullan päälle hain lantaa ja kalkkia ja lisäsin taas hieman multaa. Sitten istutan narsissien sipulit ja peitän ne mullalla ja kylvän vielä päälle hieman kanankakkaa. Sipulien kanssa samaan penkkiin laitan vielä malvan siemeniä.
Mökin omenapuussa on yksi ainoa omena. Se vaikuttaa aivan hyvältä. Eipä ole pihlajanmarjakoikaan tullut kiusaaman sitä. Jokohan kohdakkoin maltan tuon omenan ottaa puusta.

5 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Olipas hieno karpalosaalis! Näitä syyspuuhia riittää mökillä. Mutta kaikki kivoja.

sylvi kirjoitti...

oi kuin on ihanan näköisiä karpaloit. Kaunista syystunnelmaa kuvissasi.

Jaana kirjoitti...

Hurja karpalosaalis ja ihana omena. Se maistuu varmaan erikoishyvältä, kun on lajinsa ainut.

aimarii kirjoitti...

Siellä on vielä melko mukavat säät kerätä karpaloita. Toivon itsekin saavani edes hieman soiden hapanta herkkua.
Täällä on iltapäivälläkin muutama miinusaste, joten lumentulo on lähellä.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Kyllä tosiaan puuhaa vielä riittää.
Sylvi: Kiitos!
Jaana: Ostimme uuden perheomenapuun mökille. Kun vain kerkeäisi sen käydä istuttamassa sinne. Jospa sitten saisimme hieman enemmän omeniakin siellä.
Aimarii: Jo pakkasta ja varmaan aikamoinen myrsky sielläkin. Toivottavasti pääset vielä karpaloita keräämään.