Sivun näyttöjä yhteensä

4.9.2015

Taivasmatkalle saattamassa

Työtoverin, entisen lähiesimieheni, siunaus oli tänään Hietaniemen vanhassa kappelissa. Markku Laine siunasi Sirkka Lindemanin. Ja lauloimme virsikirjan viimeisen virren (virsi 632) kokonaan. Tuon riemullisen virren toivon omiinkin hautajaisiini, ainakin ensimmäisen ja viimeisen säkeistön. Sitten siunauksen jälkeen saatoimme arkun sukuhautaan Hietaniemen hautausmaalla.

Siunaustilaisuuden jälkeen oli muistotilaisuus Lähetyskirkossa. Lähetyskirkko oli Sirkan kotikirkko. Sirkka teki Lähetysseurassa pitkän työpäivän: noin 40 vuotta työssä ja sitten vielä 20 vuotta vapaaehtoisena. Muistotilaisuudessa muisteltiin Sirkkaa monin tavoin. Monet työtoverit kertoilivat muistojaan.
Eero, joka oli jonkin aikaa työssä samassa huoneessa Sirkan kanssa,  kertoi, miten he Sirkan kanssa olivat kerran sopineet kertoa toisilleen heille tärkeästä kahden sanan raamatunkohdasta. Kumpikin kirjoitti lapulle nuo sanat ja antoi sitten toisen lukea.Yllätykseksi sanat olivat samat. Joosua 1:9: "Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin." Joos. 1:9: "Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Siis sanat ÄLÄ PELKÄÄ. Meidän ei tarvitse pelätä, sillä Jumala on meidän kanssamme.

Tänään samalla matkalla käväisin myös juhlimassa lapsenlapsen syntymäpäiviä viikon myöhässä - toki vasta sunnuntaina vietetään kaverisynttäreitäkin. Lapsella on monta itsehaluamaansa harrastusta ja aikaa ei ole juhlintaakaan milloin vain.
Lapsenlapsella on paljon legoja rakennettuna. Myös petsejä oli paljon ja monenlaisia suunnitelmia niiden kuvaamisesta.
Kontrabassotunti odotti häntä ja harjoitus on meneillään kotona. Eipä tätä soitinta yksin kuljeteta, vaan isän pitää olla autokuskina - ja kai on hyvä olla tunnillakin mukana kuunntelemassa.
Ennen soittotuntia he saattoivat minut vielä junallekin. Paluuasemalta jatkoin matkaa vielä bussilla kotikylään saakka.
Toisia lapsenlapsia oli pääkaupunkimatkani aikana tullut meille kotiin. Oli mukava vielä illalla keritä hieman  heitäkin tapaamaan ennen pienten nukkumaanmenoa.

1 kommentti:

mm kirjoitti...

Kiitos, että kerroit täällä Sirkan poismenosta. Tuntuu hyvältä, että pääsit häntä saattamaankin.

Sirkka oli meille pitkäaikaisille lähetysseuralaisille rohkaisuna ja esimerkkinä siitä, miltä näkyy ja tuntuu lähetysrakkaus. Ehdottoman oikeudentuntoinen, vaatimaton ja samalla arvonsa tuntema ihminen. Parasta laatua.