Sivun näyttöjä yhteensä

13.10.2015

Agrigento

Palermon seutu jäi taakse. Suuntasimme etelää kohti ja suoraan (?) Agrigentoon yli parin tunnin ajomatkan päähän. Agrigento on maakunta ja siinä Agrigennon kaupunki. Agrigento on perustettu jo 500-luvulla eKr. merkittävimmäksi kreikkalaiseksi siirtokunnaksi Kreikan ulkopuolella. Karthagolaiset valloittivat vuonna 406 eKr. kaupungin jäsen jälkeen vuorotellen monet muut kuten korinttilaiset, roomalaiset, saraseenit, normannit.

Kreikkalaistemppelien alue on parhaiten säilynyt Kreikan suuruuden ajoilta. Se temppelilaakso on Unescon maailmanperintökohde. Valle dei Templi.
400-luvulla eKr. rakennettiin Heran, Herkuleksen, Concordian ja Zeuksen temppelit.
 Teimme kävelykierroksen temppelialueella.
 Herkuleen temppeli. Se lienee rakennettu 6. vuosisadalla eKr.
Herkuleen temppelin uhripaikka, jossa härkien veri uhrattiin ja luut sekä rasvat poltettiin ja lihat söivät sitten uhraajat.

 Concordian temppeli, jonka sisälle oli myöhemmin rakennettu kristillinen basilika. Vanhoista temppeleistä näet alettiin tehdä kirkkoja.
.
 Heran temppelin edustalla on pitkä kivialttari, jota käytettiin uhritoimituksissa.
 Heran temppelin säilyneet pylväät.
 Kivimosaiikkia vesiojassa.
 Zeuksen temppelialuetta. Rakentamisessa on käytetty lego-periaatetta.
Zeuksen temppelialuetta raunioineen. Temppeli oli mahdollisesti suurin doorilainen temppeli, joka koskaan on rakennettu. Zeuksen temppeli oli kai noin 30 metriä korkea, koska tuo patsas on jo itsesssään korkea.
Keskiajalla tuo temppeli raunioitui maanjäristyksissä.
Kävimme myös arkeologisessa museossa.  Monen monia kaunisiti koristeltuja savi- ja muita esineitä oli museossa.  Maljakoissa kuvattiin mytologisia ihmis- ja eläinhahmoja siluettikuvina. Myöhemmin aiheiksi tulivat ihmisten arkeen ja juhlaan liittyvät tapahtumat.Todennäköisesti Attikan keramiikkaa.
Museossa oli jäljitelmä Zeuksen temppelin raunioilla olevasta patsaasta. Huom. koko!
Sant Nicolen sistersiläisluostarin kirkon vieressä on länsimaisen demokratian ensimmäinen kansankokousten paikka, vanhin tähän päivään asti säilynyt. Tähän mahtui noin 3000 henkeä..
Yhtä kertaa lukuunottamatta (sain linssikeittoa) aterioilla alkuruokana oli  pastaa. Tässä kaunein annos.
Majoituimme Agrigennon kaupunkiin yhdeksi yöksi. Illalla teimme vielä rantakävelyn ennen illallista ja etsimme jäätelöpaikkaa löytämättä.

Ei kommentteja: