Sivun näyttöjä yhteensä

18.10.2015

Olga-sukat ja kaksi paria Kerttu-sukkia ohjeineen

Reissussa sain neulottua kolmet sukat valmiiksi. Tuntuu mukavalta, että sukanneulontani on saanut jälleen vauhtia. Syyskuu ja elokuu jäivät kumpikin yhden parin varaan muita kiireiltä. Ja mikä oli onnellista, niin kaksille sukille löytyi jo ostajakin lähetystyön hyväksi. Niinpä kotiin asti ei tullut kuin yhdet sukat ja uusi,  aloitettu Olga-sukka. 
Lilat Kertut olivat minunkin mielestäni kauniit, ei vain niiden ostajan. Kertut painavat 94 grammaa. Ne on neulottu lilasta Seiskaveikasta 47 silmukalla ja yhdentoista kuvion kokoisina noin 38 numeron jalkaan sopivina. 
Valkoiset Kertut tein saman mallin mukaan valkoisesta Seiskaveikasta myös. Ne painavat 93 grammaa.


Tässä Kerttu-sukan ohje mukaeltuna: (suurin piirtein uhoavan gnun ohjeen mukaan). Ohje on 37-38 numeron jalkaan tai isompi noin 40 numeron jalkaan.

Luo 47 [51] silmukkaa.
Jaa silmukat puikoille seuraavasti:
I 11 s.
II 12 [14] s.
III 12 [14] s.
IV 12 s.
Neulo ensimmäiset 4 kerrosta seuraavasti: puikolla I ja IV joustinneuletta *1o, 1n*, ja puikoilla II ja III toistaen kaavion ensimmäistä riviä. (Jos haluat siistimmän joustinneuleen, neulo *1o kiertäen eli takareunasta, 1n* jne.)
Kierroksen vaihtumiskohta on keskitaka, I ja IV puikon vaihteessa.
Jatka I ja IV -puikoilla joustinneuletta koko varren ajan, ja kantapään jälkeen neulo näillä puikoilla sileää (oikein).
Puikoilla II ja III toistetaan kaavion mukaista pitsineuleen mallikertaa läpi sukan.
Lisää yksi silmukka 1. puikolle. Tee perinteinen vahvistettu kantapää. Tee kiilakavennukset kantapään jälkeen joka toisella kierroksella. Jätä tällöin 1 oikein mallineuleen ja kavennusten väliin.
Kärkikavennukset joko sädekavennuksina tai kummastakin reunasta, koko kärki oikein-neuletta

Olga-sukat painavat 65 grammaa. Ne sopivat noin 38 numeron jalkaan. Neuloin ne Novitan punaisenkirjavasta Taika-Nallesta. Silmukoita oli 64 ja siis 16 puikoillaan. Ensin neuloin kaksi kerrosta nurjaa, ettei varsi kierrä. Sitten seuraava kerros: kaksi yhteen takaa oikein, viisi oikein, langankierto, kaksi oikein, langankierto, viisi oikein, kaksi yhteen oikein. Koko kerros jokaisella puikolla näin toistaen. Seuraava kerros kaikki oikein.  Näitä kahta kerrosta niin pitkälle kuin haluaa varren. Minä tein kymmenen reikäkerrosta. Sitten  neuloin resoria kymmenen kerrosta. Ensimmäisellä resorikerroksella neuloin puikon alussa ja lopussa kaksi yhteen, joten kavensin yhteensä kahdeksan silmukkaa eli jäljellä 56, joka puikolla 14 silmukkaa. Tein vahvennetun kantapään ja päällyspuolen resoria kärkeen asti.

Ei kommentteja: