Sivun näyttöjä yhteensä

14.10.2015

Piazza Armenina

Taas heti aamiaisen jälkeen autoon pakattiin kaikki tavarat. Seuraat kolme yötä ovatkin sitten Naxoksessa.
Lähdimme jälleen sisämaahan.Matkalla näimme paikallisen hautausmaan.
Saaren keskellä sijaitsee kukkuloiden keskellä Piazza Armenina. Sitä kautta kulki roomalaisen armeijan reitti. Piazza Armenina oli armeijan majoitusalue ja syntyi noin 200-300-luvun vaiheissa. Massimina Ercole oli hallitsija ja tämän palatsi Villa Imperiale on keisari Maksimialiuksen metsästyshuvila. Tämä kohde on myös Unescon maailmanperintölistalla. Rakennuksessa on 3500 neliötä mosaiikkia. Tämä  Villa Romana del Casale on rakennettu 300-luvulla vanhemman asutuksen jäänteistä. Sen paikalla asuttiin 1100-luvun maanvyöryyn asti. Sen jälkeen alue oli ilmeisesti maanviljelyskäytössä, ja mosaiikit kaivettiin esille 1950-luvulla.

Rakennuksen sisääntulossa vastaanottohalli ja sentakana varsinainen edustustila. Vasemalla takana oli isännän tilat, miesten puoli ja oikealla takana naiset ja lapset. Lastenhuoneissa mosaiikkikuvat kertoivat lasten touhuista niin mm. poikien kalastuksesta kuin tyttöjen hoivaamisista.
Tiloihin ohjattiin käytäviä pitkin, joissa oli eläinten kuvia
Nuoret tytöt valmistautuivat kilpailemaan. Kaunein kruunattiin ja hän pääsi/joutui sitten esille ja ...
Tässä pohjakaavio koko rakennuksesta. Vasemmalla ylhäällä kylpylä, jossa oli niin lämminvesialtaat kuin kylmävesialtaatkin. Kylpylän alapuolella puolikaaressa yleinen yhteinen wc.
Kaupungilla tavintolassa olimme lounaalla. Jälkiruoan lisänä saimme paikan omistajan äidin tekemiä pikkuleipiä ja niiden reseptinkin:
Mantelipiparit
kilo sokeria ja kilo mantelijauhoa ja 6 kananmunanvalkuaista aineksina. Nokareet pellille ja paistetaan 180 asteen lämmössä kunnes vähän väriä ja lämpö lasketaan 150 asteeseen. Paistetaan yhteensä noin 10 minuuttia. Tarjoiltaessa ripotellaan pölysokeria päälle.
 
Matkalla näimme jo kaukaa Etnan.
Matka jatkui  bussissa pari tuntia Naxokseen, jossa majoituimme illan suussa hotelli Helleniaan. Huone, jonka saimme ensiksi, oli hieman huono: Vessanpönttö vuoti vettä lattialle. Saimme uuden huoneen, joka oli siivoamatta ja jonka lavuaarin hana tiputtaa vettä. Ja respa ei jälkimmäiseen reagoinut mitään. Tuli yö ja niin jäimme tähän. Hyvää yötä vain!


Ei kommentteja: