Sivun näyttöjä yhteensä

28.11.2015

Adventtikalenteri versus joulukalenteri.Herrasväen leivät olivat tänään kotona leipomisvuorossa. Tein jo eilen taikinan valmiiksi ja yhdessä miehen kanssa sitten leivoimme. Mies täytti ja minä tein muun homman.
Aineksina on 400 g laktoositonta voita, 150 g sokeria, 2 tl vaniljasokeria,  200 g perunajauhoja ja  400 g vehnäjauhoja. Vaahdota ensin voi ja sokeri. Lisää sihdin avulla sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita kevyesti taikina ja vie jähmettymään viileään. Kaulitse taikinasta levy. Ota siitä pyöreällä muotilla (noin 4 cm halkaisija) kakkusia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia, kunnes kypsiä. Jäähtyneenä levitä kiinteä hilloa tai marmeladia joka toisen kakkusen pohjapuolelle ja paina toinen kakkunen päälle. (Me laitoimme omatekoista karpalohyytelöä, mustaherukkahyytelöä ja tyrnihyytelöä näiden väliin.) Kieritä valmiit pikkuleivät sokerissa.
Koska on adventin aatto, paistoin myös muutaman joulutortun maistiaisiksi huomista varten. 
Adventtikalenterit ja joulukalenteri ovat taas keittiön ovessa kertomassa adventin kulusta joulua odotellessa. Adventtikalenteri avataan ensimmäisen kerran ensimmäisenä adventtina  ja viimeisen kerran joulupäivänä. Joulukalenteri alkaa 1.12. ja loppuu jouluaattoon.

Minä kuulin, kun aikuiset puhuivat, että on kivaa kun on joulumarkkinat. Pöydät täyteen joulua kannetaan, rahat lähetykselle annetaan, lukee SLS:n adventtikalenterissa.
Aamupäivä kuluikin joulumarkkinoilla ja myyjäisissä niin ostellen kuin myyden. Joka puolella pitäjää olikin monet myyjäiset.

Sana tänään: Jeesus sanoo: "Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään." (Johanneksen evankeliumi 5:24)

Ei kommentteja: