Sivun näyttöjä yhteensä

9.11.2015

Aika kuluu nopeasti, liian nopeasti

 Tiistaina oli jälleen Senioriforum Salpausselän kirkolla. Siellä oli tällä kerralla psykologian tohtori Anja Laurila aiheenaan Mukavat ja hankalat tunteet kertomassa muun muassa tunnelukoista.
Osa haitallisista tunteista, joita miellä on taipumus tuntea, perustuu haitallisiin skeemoihin, joiden takana on epätosia uskomuksia ja ajatuksia. Näemme itsemme ja tulkitssemme ympäristöä vinoutuneesti. Haitallinen skeema on eräänlainen virheellisen teema, vääristävät silmälasit, joiden pohjalta ajattelemme, tunnemme ja toimimme. Tunnelukko = haitallinen skeema. 
Asenne ratkaisee.
Toisinaan netistä löytyy helmiä: Omaksumalla kielteisen asenteen ja muistuttamalla ihmisille jatkuvasti heidän heikkouksistaan asetat heidät kosketuksiin virheittensä ja vikojensa kanssa, ja heidän käyttäytymisensä tulee entistä pahemmaksi. Kun asennoidut positiivisesti ja keskityt heidän vahvoihin puoliinsa, saatat heidät yhteyteen hyvin puolien kanssa ja heidän käytöksensä paranee.
 Keskiviikkona oli hieno ilta teatterissa: Myrskyluodon Maija. Esitys ei tuntunut yhtään pitkältä, vaan elin siinä mukana koko ajan. Myrskyluodon Maijahan on kotimainen musikaali selviytymisestä, elinikäisestä rakkaudesta ja elämästä luonnon sylissä. Tämä musikaali perustuu Anni Blomqvistin romaaniin.
Torstaina sain olla kollegan kanssa taas kerran maailmaa parantelemassa ja illalla oli vielä luovan kirjoittamisen kurssi, jossa kirjoitimme tarinoita tai runoja kuvista. Minulle nuo kuvat kertoivat synnytyksestä ja niin tein kertomuksen esikoiseni syntymästä.
 Isänpäivän aamuna valmistui isänpäiväkakku kermoineen ja koristeluineen: karpaloita ja suklaarouhetta.
Olin vaihteeksi isänpäivänäkin töissä: oli jumalanpalvelus ja ristiäisetkin.


 Sana tälle päivälle:  Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. Sillä se, joka tahtoo rakastaa elämää ja haluaa nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahoista sanoista ja huulensa valhetta puhumasta. Kääntyköön hän pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. (1.Pietarinkirje 3:9-11)

Ei kommentteja: