Sivun näyttöjä yhteensä

17.11.2015

Kerttu-sukkia ja piparileipojaisia eli kardemummapiparit.

Pikkusiskon toi isä aamulla ennen töihin menoaan meille. Monenlaista puuhaa riitti tänäänkin. Isoveli teki eilen vikkelästi isopalaisen ison palapelin ja niin tänään pikkusiskokin. Ei siinä kauan nokka tuhissut, vaikka kuvio olikin sekalainen.
Eilen valmistimme pikkusiskon kanssa piparitaikinan: Kardemummapiparit. Taikinaan tuli 250 grammaa laktoositonta voita, 3 desiä sokeria, 2 desiä siirappia, 3 teelusikallista inkivääriä ja 4 teelusikallista kardemummaa. Nuo ainekset kiehautettiin ja laitettiin lepäämään eli jäähtymään hetkeksi. Sitten lisättiin desi vettä ja teelusikallinen psyllium-jauhetta (kananmunan korvikkeeksi) sekoitettiin taikina tasaiseksi ja lisättiin litra vehnäjauhoja, joihin oli sekoitettu 3 teelusikallista ruokasoodaa. Taikina laitettiin viileään odottelemaan.
Niinpä tänään, kun isoveli oli tullut koulusta, aterioinut ja  tehnyt läksynsä, niin pääsimme yhdessä leipomaan pipareita. Kylläpä nuo lapset osaavat jo hyvin kaulia ja saavat myös piparit pellille. Ja minulle jäi sitten paistaminen. Syömisestä pitivät kaikki huolen.
Valkoiset Kerttu-sukat valmistuivat jo ainakin viikko sitten, mutta ovat jääneet postaamatta. Tänään sain neulottua pinkit.
Valkoiset Kertut ovat sopivat noin 38 numeroiseen jalkaan. Ne on jälleen neulottu Seiskaveikasta 47/48 silmukalla ja painavat 96 grammaa.
Pinkit Kertut ovat neulotut Nallesta ja painavat 53 grammaa. Niissä on sama silmukkamäärä kuin noissa toisissakin, mutta terän koko pituus on 20 senttimetriä. Sukat lienevät noin 7-vuotiaalle sopivat. (Ovat menossa joululahjaksi!)

3 kommenttia:

Selma kirjoitti...

Onpa niin kauniita nämä sukat. Saakohan tuota mallia kopsata, sukkamalleja tässä etsiskelin.

aimarii kirjoitti...

Sukkaan kuviomalleja minäkin etsin. Nämä tekeväsi ovat kauniit, haluisin myös kokeilla.
Lapset ovat taitavia halutessaan ja sinä osaat innostaa heidän touhuamaan.
Piparkakun tuoksu kotona on yksi niitä jouluisempia.

pappilanmummo kirjoitti...

Selma: Vastasin blogiisi.
aimarii: Todella taitavia leipojia nämä kaksi. Ovat saaneet kotonaankin usein leipoa. Taito karttuu tehdessä.