Sivun näyttöjä yhteensä

15.11.2015

Nooan arkissa

Ohhoh! Mikä tuolla saarnatuolissa oikein on? Ei tämä kuitenkaan eikä kukaan muukaan saarnannut tänään saarnatuolista.

Eilisiltana katsoin paikkakunnan seurakunnan jumalanpalvelusohjelmaa ja huomasin pääkirkossa olevan perhemessun. Niinpä valmistelimme lapsenlapsia jo illalla sunnuntaipäivän ohjelmaan. Aamulla tosin nukuimme kaikki aika pitkään, joten vauhdilla sitten söimme aamupalan, etsimme kirkkovaatteet ja lähdimme matkaan. Onneksi vanhin lapsenlapsi osasi toimia navigaattorina, joten kerkisimme juuri sopivasti ennen messun alkua kirkkoon.
Kirkossa oli eri puolilla paljon pehmoeläimiä ja myös Nooa ja Nooan arkki. Lauloimme jumalanpalveluksessa Lasten virren lauluja kuten
 Valmista on, Nooa, Nooa, valmista on, koko arkki valmis on.
Avoinna on, Nooa, Nooa, avoinna on, ovi avoimena on.
Tulossa on, Nooa, Nooa, tulossa aina kaksi kerrallaan.
Pienimmät nyt, Nooa, Nooa, pienimmät nyt, kaksi pientä vuorollaan.
Puhuen" Muurahaiset, pikkulinnut, etanat ja kuoriaiset."
Suuremmat nyt, Nooa, Nooa, suuremmat nyt, ei kompuroida saa!
Puhuen: Sisiliskot, kilpikonnat, apinat ja leopardit.
Tungosta on, Nooa, Nooa, tungosta on, aivan silta natisee.
Puhuen: "Kirahvit ja antiloopit, kengurut ja elefantit."
Valmista on, Nooa, Nooa, valmista on, koko arkki täynnä on. 
Messussa saimme kaikki laulaa ja leikkiä monta laulúa ja kuunnella ja nähdä saarnan myötä Nooa-kertomuksen.
Aivan messun aluksi pappi toki kertoi hieman Ranskan surusta ja suntio sytytti samalla kynttilän menehtyneiden muistoksi.
Messun jälkeen lähdimme lounaalle Mäkkiin. Mummokin taisi olla elämänsä ensimmäisen kerran McDonaldsissa aterioimassa. Lapsille tämä lounas oli ilo: Kun vanhemmat tulivat kotiin koulutuksestaan, niin ensimmäisenä heille kerrottiin, että korkealla tuolilla istuttiin Mäkissä syömässä. Vasta sen jälkeen tulivat muut kuulumiset. Pappa sanoikin, että messun ohella pitäisi tuoda aina muitakin elämyksiä, jotta pienet innostuvat lähtemään mielellään kirkkoon.
Kanoja piti tänäänkin käydä kurkkailemassa ja tarkistamassa, onko niillä ruokaa ja vettä sopivasti. Kanat pääsevät vielä ulkoilemaan omassa aitauksessaan. Eipä ollut pakkasta eikä satanutkaan päivällä. - Vasta iltapimeällä ajelimme tihkusateessa kotiin.

Ei kommentteja: