Sivun näyttöjä yhteensä

22.11.2015

Nukketeatteriesityksiä lapsille ja lastenmielisille

Jeesus, meidän perheestä tänään tahdon kiittää.
Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää

Välillä kun riidellään, joku kovin suuttuu.
Auta, että sovuksi paha mieli muuttuu.

Vanhempaa kun väsyttää, Jeesus, voimaa anna.
Suuria ja pieniä sylissäsi kanna.

Anna levon hetkiä. Turha kiire poista.
Auta, että jokainen kuuntelisi toista.

Siunaa meidän perhettä, Jeesus, rukoilemme.
Sinä meidät lahjaksi annoit toisillemme.
(Virsi 748) Tätä virttä laulettiin jumalanpalveluksessa.
Päiväkerhotyön 70-vuotisjuhlamessu oli kirkossamme tänään. Suomen luterilaisen kirkkomme päiväkerhotoiminta viettää parhaillaan 70-vuotisjuhlavuottaan teemalla ”Pieni on suurin”. Paljon lapsiperheitä oli kirkossa. Saarnana oli Nukketeatteri Sananjalan näytelmä aiheesta Tuhlaajapoika. Vertaus kertoo isästä ja hänen kahdesta pojastaan. Nuorempi pojista pyysi saada perintöosansa etukäteen. Isä suostui tähän, ja poika lähti maailmalle tuhlaamaan isänsä hänelle antamaa perintöä. Köyhdyttyään poika meni sikopaimeneksi. Lopulta poika palasi isänsä taloon. Hän pyysi isältään päästä tämän palvelijaksi, koska ei mielestään enää ansainnut, että häntä kutsuttaisiin tämän pojaksi. Mutta isä pyysi riemuiten poikaa tulemaan takaisin omaksi pojakseen ja järjesti juhlan poikansa paluun kunniaksi.
Vanhempi poika suuttui tästä. Hän ihmetteli, miksi isä järjesti juhlan hänen vastuutonta elämää eläneelle veljelleen, vaikkei ollut koskaan järjestänyt juhlaa hänelle. Tähän isä vastasi, että tämä vanhempi poika oli jatkuvasti ollut hänen luonaan, mutta nuorempaa poikaa piti juhlia, koska hän oli ollut poissa ja sitten palannut.
Vertausta olisi kuvaavampaa kutsua vaikkapa nimellä 'Isän rakkaus'.
Vertauksessa kummatkin pojat olivat syntyneet isänsä lapsiksi ilman omaa ansiotaan, mutta kuitenkin he kokivat joutuvansa ansaitsemaan pojan aseman ja isän hyväksynnän. Me tarvitsemme Jumalan rakkautta, joka johtaa meitä syntiemme tunnustamiseen. Ja sen tunnustamiseen, että me tarvitsemme Jumalan armoa ja anteeksiantamusta. Siksi isä avaa sylinsä ja kutsuu luokseen eksyneen, yhä uudelleen ja uudelleen. Siksi Isä tulee meitä vastaan juosten, avosylin, rakastaen ja anteeksi antaen.

Pikkusiskokin seurasi innokkaasti näytelmää.
Juhla jatkui leirikeskuksessa sopparuokailun ja kakkukahvien jälkeen. Päiväkerhotädit lauloivat potpurina kerholauluja ja saimme leikkiä niitä samalla lasten kanssa. Pikkusiskokin osasi laulut ja leikki samalla. Lapsetkin pääsivät esiintymään niin kirkossa jo kulkueena kuin laulaen ja laulamassa täälläkin juhlassa he olivat.
 Leirikeskuksen seinällä on päiväkerholaisten töitä. Seinillä oli myös paljon kuvia seurakunnan päiväkerhoista vuosien varrelta. Taisivat siellä olla tututkin lapset!
Nukketeatteri Sananjalka on kiertävä kristillinen nukketeatteri. Sananjalka tarjoaa nukkenäytelmiä ja Tarinataikurin esityksiä. Sananjalka esiintyi vielä juhlan lopuksi ja isoimmat lapset olivat lattialla aivan edessä ja pienimmät vanhempiensa sylissä. 

Ei kommentteja: