Sivun näyttöjä yhteensä

8.1.2016

Intialainen kiilapeukalo ohjeineen

 Lähdimme päivällä ajelemaan lastenlasten luo. Matkalla näimme komean haloilmiön.
Matkalla neuloin tämän vuoden neljännet lapaset lähes valmiiksi ja kotona sitten loput. Näiden lapasten intialaiset peukalot onnistuivat jo hieman paremmin kuin edelliset. Samaten sain nyt nuo lapaset käteeni sopivan kokoisiksi. Neuloin ne punakirjavasta Nalle Taikasta 44 silmukalla kolmosen bambupuikoilla. Lapaset painavat 44 grammaa.

Aluksi neuloin joustinneuletta kaksi oikein kaksi nurin rannekkeen, johon tuli 20 kerrosta. Puikoilla oli 12, 8, 12, 8 silmukkaa. Puikoilleen tämän jälkeen siirsin  4, 18, 11 ja 11 silmukkaa. Sitten neuloin neljä kerrosta  sileää.

Peukalolisäykset tulevat ensimmäisen ja toisen puikon välissä. Nostetaan silmukoiden välinen lanka kakkospuikolle ja neulotaan se oikein kiertäen ykköspuikolle. Tätä jatketaan joka kerroksella, kunnes ykköspuikolla on 22 silmukkaa. Sitten jaetaan nuo silmukat kahdelle puikolle 11 ja 11 silmukkaa.
Puikolta, jolla on 18 silmukkaa, siirretään silmukat langalle odottamaan peukalon neulomista.
Neulomista jatketaan kunnes enää näkyy etusormen kynsi. Sitten aloitin kärkikavennukset, jotka tein ykköspuikon  ja kolmospuikon alussa sekä kakkospuikon ja nelospuikon lopussa. Puikon alussa ensimmäisen silmukan neuloin, sitten kaksi seuraavaa yhteen takakautta. Lopussa kolmas ja toinen silmukkaa oikein yhteen ja viimeinen silmukka neulottiin oikein.

Peukaloa varten poimin silmukat langalta ja sitten peukalon juuresta niin monta kuin tuli (5). Neuloin noilla 23 ensimmäisen kerroksen. Toisella aloin kaventaa peukalon juuresta aina joka toisella kerroksella yhden silmukan, kunnes puikolla oli enää 2 silmukkaa eli tässä kolme kertaa.. Sitten siirsin ensimmäiseltä puikolta kaksi silmukkaa ja toiselta kolme silmukkaa tälle puikolle. Neljän senttimetrin jälkeen aloitin kärkikavennukset tällä kerralla puikon alussa silmukan takaa oikein kaksi yhteen.

Ei kommentteja: