Sivun näyttöjä yhteensä

20.1.2016

Sinapinkeltaisia Kerttuja

Pakkaspäivänä monissa taloissa uunit lämpiävät.Tänäänkin oli yli 25 astetta. Niinpä meillä on ollut takassa tuli, hellassa parikin kertaa ja nyt saunassakin, joka siis lämpiää puilla.
Jos sähköt menisivät, pärjäisimme vielä lämmön puolesta. Ja pakastimista voisi tavarat nostaa ulos pakkaseen. Sulattaa ne pitäisi muutenkin lähiaikoina. Huussikin meillä on vajan yhteydessä ulkona. Kiukaassa on vesisäiliö ja hellalla voi muuten lämmittää vedetkin. Oma kaivokin on ja talvella hätätilassa lumesta voi sulattaa vettä. Toki en toivo sähköjen poismenoa, putket voisivat jäätyä, jos kellariin ei saisi lainkaan lämmintä.
 Aurinko on pilkistellyt, mutta ei ole jaksanut tänään lämmittää juuri lainkaan verantaakaan.
 
Viime torstaina sain nämä Kerttu-sukat valmiiksi ja annoin ne samantien pois. Olimme kollegojen kanssa kuuntelemassa ja kyselemässäkin 89-vuotiaan Marja-Liisa Swantzin elämäntarinaa. Hän oli aivan äskettäin käynyt neljän viikon vierailulla Tansaniassa, jossa hän on pitkään työskennellyt lähetystyöntekijänä ja tutkijana perheineen. Marja  puhuu erittäin hyvää swahiliakin.
Nämä Kerttu-sukat valmistuivat eilen Heikinpäivillä samalla kun kuuntelin ihastuneena veljesten juttelua lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

Molemmat sukkaparit on neulottu Novitan Seitsemän v eljes -langasta kolmen ja puolen puikoilla lähes samalla mallilla. Toisiin tuli yksi virhe, jota en heti huomannut ja niin neuloin toiseen sukkaankin saman virheen, joten ei se sitten ollutkaan virhe, vaan koriste. Sukat ovat samankokoiset, viisi mallikertaa varteen ja viisi päälliseen, joten ne painavatkin saman verran eli 89 grammaa. Sukat ovat noin 37 numeroiseen jalkaan. Nämäkin ovat matkalla Missiokauppaan.

Raamatun sana tänään: Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä.
(Roomalaiskirje 12:12)

5 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Tammikuusta tuli pakkaskuu. Ehkä tämä ennustaa lämmintä kesää.
Oliskohan minullakin seuraava työ taas tuolla mallilla sukkien teko?

Maca kirjoitti...

Minäkin innostuin kertuista! Kiitos ohjeesta.

Tanja kirjoitti...

Heippa! Ihanan väriset kerttuset! Olen ensimmäistä kertaa blogissasi, mutta tulen kyllä uudelleen!

ma-te kirjoitti...

Kauniit Kerttuset, kuin aurinko ☺

Jaana kirjoitti...

Somat sukat... Onnellinen hän, joka ne saa jalkojansa lämmittämään!