Sivun näyttöjä yhteensä

8.2.2016

Esra Elovainio Kashonamaalla

Tänään on Lainan päivä. Siksi kannatti käydä kirjastossa lainaamassa kirja ennen kirjoittamiskurssia. Kirjastossa oli illalla tapahtumakin, mutta parkkipaikalla ei ollut kurssin jälkeen tilaa lainkaan ja niin ajelin suoraan kotiin.

Olet lukenut taas, sanoo mies, Et tee mitään muuta kuin luet! Toki nyt vähän sentään muutakin. Mutta olen lueskellutkin. 
Luin sarjakuvakirjan Esra Elovainiosta, joka toimii lähetyssaarnaajana Kashonamaalla. Martti Pentti on piirtänyt ja kirjoittanut monta kirjaksikin tehtyä Esraa. Tämä kirja, Afrikan aava santa, saarnaaja Esra Elovainio oli sarjassaan ensimmäinen, Suomen Lähetysseuran julkaisemana vuonna 1991. Toinen osa on Kotimaata kohden (1993), kolmas Piskuinen lauma (1997), neljäs Oppia ikä kaikki (2002), viides Lehdessä luki (2007) ja kuudes Kuku Luise (2011) ja seitsemäs Valistus on viritetty (2015).
 Saunanrakentamista
 
Ja sitten saunotaan
Esra Elovainio on seikkaillut pitkään Suomen Lähetyssanomissa, vuodesta 1981 alkaen.  Sarjakuvan päähahmo on vilpitön ja hyväntahtoinen lähetyssaarnaaja, jonka perhe, työtoverit ja kashonamaalaiset ystävät tulevat tutuiksi. Sarjakuva kertoo elämästä kuvitteellisella Kashonamaalla, joka muistuttaa hämmästyttävästi  1900-luvun alun Ambomaata.  Martti Pentti on ollut Kotkassa kuvaamataidonopettajana, mutta viettänyt lapsuuttaan Ambomaalla. Hän kuvaa lähetystyön historiaa tarkkanäköisesti ja lämpimästi niin Lähetyssanomissa kuin näissä sarjakuvakirjoissakin.

Niin tätä vanhinta Esra-kirjaa kuin uudempiakin on ollut kiva lueskella kuten myös Suomen Lähetyssanomat -lehden sarjakuvaa Esrasta. Saa pohtia evankeliumin sanoman leviämistä ja iloita huumorista. Martti Pentti on taitava kuvaaja ja kertoja. 

Tämä sarjakuvakirja osuu ainakin seuraaviin Helmet lukuhaasteen 2016 kohtiin:
11. Sarjakuvakirja
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä
48. Kirjassa on alle 150 sivua

Ei kommentteja: