Sivun näyttöjä yhteensä

27.2.2016

Finlandiahiihto hiihdetty

Lähdössä
Aamulla lähdimme Salpausselälle tämänvuotiseen Finlandiahiihtoon. Hiihtäjien määrä on vähentynyt vuosien mittaan. Tänä vuonnakin odotettiin pitkään lunta. Monet arvelivat varmaan, että hiihdosta ei tule yhtään mitään. Mutta viime päivien lumisateet toivat tarpeeksi paljon lunta latujen tekoa varten. Ja niin saimme hyvät ladut tänä vuonna. Keli oli hyvä. Aurinko paistoi ja oli muutama aste pakkasta.
Hyvä oli hiihdellä. Matka sujui samoihin aikoihin kuin edellisinäkin vuosina. Toki suksissani oli pitoa enemmän kuin luistoa, mutta perille pääsin.

Minulla oli seitsemäs kerta Finlandiaa, mutta miehellä jo neljäskymmenestoinen. Emme koskaan ole lähteneet tähän hiihtoon näin vähillä etukäteishiihdoilla. Minullakin vain vähän alle sata kilometriä oli ennen Finlandiaa. Kun nyt on latujakin kodin lähellä valmiiksi ajettuina, hiihtokausi jatkunee.

Vaatetuskin osui nappiin. Minulla oli lyhythihainen, pitkäpunttinen silkki-villakerrasto ja yläosassa lisäksi ohuen ohut fleezepusero. Hiihtopusero ja hiihtohousut, monoissa villapohjasukat. Käsissä nahkarukkaset, päässä Rukan pipo.
Hiihdon jälkeen oli tarjolla opiskelijahierontaa. Niinpä sopansyönnin jälkeen saimme vielä hieman vetreytetyksi lihaksiakin ennen kotimatkaa. Ja kotona tietysti oli sauna, jossa voi nauttia pitkään lämmöstä.
Ja tässä tämänvuotiset mitalimme.

2 kommenttia:

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Hatunnoston arvoinen suoritus!

pappilanmummo kirjoitti...

Suvituulian käsityöpaja: Kiitos!