Sivun näyttöjä yhteensä

6.2.2016

Jäällä

Aamupäivällä kävin pikkusiskon kanssa ostoksilla.  Olin luvannut pikkusiskolle, että hän saa valita itse syntymäpäivälahjansa. Kiersimme useassa liikkeessä etsimässä sopivaa ja mieluista. Niinpä lopulta tällaiset legot löytyivät.
Samalla matkalla kävimme Marimekonkin liikkeessä. Sieltä löysin jälleen puoleen hintaan itselleni mieluisen vaatteen eli pitkähihaisen trikoopuseron/paidan nimellä Ylva, kuvio kai Kyyhkynen, harmaakuvioista. Se sopii hyvin oranssin liivihameen/tunikan alle.

Palattuamme pikkusisko kokosi legot ketterästi. Isä tarjoili välipalaa meille ja sain nauttia koko perheen kanssa seurustelusta.
Lounaan jälkeen lähdin hiihtämään. Sitä ennen mies kunnosti minulle sukset, jotka olivat vielä viime talven jäljiltä.  Kävelin kuntopolulle ja hiihdin siitä ensin järven rantaan. Mies oli käynyt hiihtämässä jo aamupäivällä. Hiihdin järvellä hänen jälkiään seuraten suoraan järven yli vastarantaan, jonne oli noin 7.5 kilometriä.
Järvellä oli pilkkijöitä siellä täällä ja eräässä saaressa oli tulistelijoita iso joukko. Siellä taidettiin keitellä nuotiokahvit ja paistella makkaraa. Joku kulki potkukelkalla jäällä, joku pyöräili, joku veti pulkkaa perässään ja jokunen oli hiihtämässäkin.
Tuuli selän takaa aika reippaasti. Menomatka sujui siis mainiosti. Vähää ennen vastarantaa alkoi sadella lumiräntää. Paluumatka olikin sitten aikamoisessa tuiskussa tulemista. Huppu päähän ja leuka alas ja katse vain latuun, joka tosin oli jo ummessa. Paluu kesti hieman kauemmin kuin meno eikä palatessa näkynyt järvellä enää ristinsieluakaan. Aika märkänä palasin kotiin!
Hyvältä kuitenkin tuntuu jälkikäteenkin reissu ja harmittelin, etten ollut lähtenyt edellisinä päivinä miehen mukana jo hiihtämään.

Illalla ennen saunomista leivoin laskiaispullia ja tietysti myös sämpylöitä lauantain kunniaksi.

Ei kommentteja: