Sivun näyttöjä yhteensä

12.2.2016

Olgat ohjeineen ja Kertut

Neuloin Olga-mallin sukat kellankirjavasta Nalle Taikasta. Sukat on neulottu 64 silmukalla kolmosen puikoilla. Varteen tein Olga-mallilla sukan suun:
Ensin kaksi kerrosta nurjaa, sitten 20 kerrosta kuviota, joka on helppoa tehdä. Joka puikolla on 16 silmukkaa. Ensin kaksi takaa yhteen, viisi oikein, langankierto, kaksi oikein, langankierto, viisi oikein ja kaksi oikein yhteen. Tuo joka puikolla. Seuraava kerros neulotaan kaikki oikein. Näitä kahta kerrosta vuorotellaan. 21. kerroksella neeuloin vain puikon alussa ja lopussa yhteen, mutta en tehnyt enää langankiertoja. Näin joka puikolla on 14 silmukaa. Sitten 12 kerrosta kaksi oikein, kaksi nurin resoria.
Normaali vahvistettu kantapää. Kun jalkapohja kantapäästä kärkeen oli 20 cm eli puikon mitta, tein nauhakavennukset. Sukat painoivat 64 grammaa ja sopinevat noin 38 -numeroiseen jalkaan.
Taas uudet sinapinkeltaiset Kertut kymmennellä kuviolla. Sukat painavat 92 grammaa.
Eilen oli piha vielä vihreänä, tänään taas valkoisena. Toki lämpötila on lähellä nollaa, joten huonolta vielä näyttävät hiihtomahdollisuudet.
Bataattikeitto oli vuorossa lounaaksi. Bataattia, valkosipulia, sipulia, kanaliemikuutioita, vettä, Keitin nuo pehmeiksi ja sauvasekoittimella hienonsin. Lisäsin kuivattua basilikaa, mustapippurirouhetta sekä makeaa chilikastiketta  ja pari tölkkiä ruokakermaa. Lautaselle sitten pakastimesta ruohosipulia. Keitin taas ison annoksen soppaa ja lopun laitoin annospurkkeihin pakastimeen odottelemaan sopivaa ateriakertaa.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiva kun satoi lunta, tuntuu enemmän talvelta. Vaikka märkää siellä on vielä. Tänään oli eka kerta tällä viikolla kun koululainen tuli kotiin, eikä sukat olleet märät. Että oliko vähemmän märkää, vai oliko vain kiertänyt ne suurimmat lätäköt :)

pappilanmummo kirjoitti...

Lunta on riittänyt hiihtämiseenkin. Tosin ei minun.
Mutta sauvakävelin sentään lumessa - auraamaton kävelytie - muutaman kilometrin - kirkosta kotiin.