Sivun näyttöjä yhteensä

26.2.2016

Pyhiinvaellukselle Santiago de Compostelaa kohti

Espanjaan pyhiinvaellukselle lähtö on suunnitelmissa ollut jo pitkään. Vähitellen siitä alkaa tulla totta, kun matkan alkumaksukin on jo maksettu. Tällä kerralla olen näet vaeltamassa ryhmässä. Toki kannamme reppumme itse ja kuljemme tuon parin viikon vaelluksen jalkaisin. Lähtöpaikka on vielä avoin, ehkä Portugalin reitin loppuosaa. Ajatuksena on matkata Santiago de Compostelasta vielä Finisterraan asti kävellen.

Matkavarusteita olen mietiskellyt ja tutkinut tarkkaan vanhan vaellusvarustelistani. Vuosi sitten päivitin sitä Assisin kymmenpäiväiselle vaellukselle ja nyt vielä yritän viilata hieman sopivammaksi. Yksi tärkeä matkavaruste on myös mieliala. Rukous kulkee mukana.

 Päivittäisissä rukoushetkissämme sovellamme taizelaista ja ignatiolaista rukoushetkiperinnettä. Niitä yhdistelemällä saamme päiväohjelmastamme antoisan niin hengen kuin ruumiinkin osalta, mainitsee vetäjämme.

Matkalle varustautumista varten saimme tämän rukouksen.
Pyhän Teresan Rukous
Salli tänään löytyä rauha sisimpääsi.
Olkoon luottamuksesi Jumalaan, että olet täsmälleen siellä missä sinut on
tarkoitettu olemaan.
Älä unohda äärettömiä mahdollisuuksia, jotka syntyvät
luottamuksesta - uskosta.
Tule käyttämään niitä lahjoja, jotka olet saanut, ja anna eteenpäin sitä
rakkautta, joka on ylhäältä annettu sinulle.
Ole tyytyväinen tiedosta, että olet yksi Jumalan lapsista.
Salli tämän läsnäolon asettua sinun sisimpääsi, ja anna sielullesi vapaus
laulaa, tanssia, ylistää ja rakastaa.
Se kuuluu meille kaikille.

6 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Kulkekoon siunaus mukanasi.

annekatariina kirjoitti...

Ihanaa vaellusmatkaa. Tuo vaellus on ollut pitkään haaveeni, ja taitaa haaveeksi jäädä kun ei jalat taida kestää pitkäkestoista suoritusta. Suunnistaen menee vielä tunti tai puolitoista, mutta koko päivä... Olen katsonut kuvia reitin varrelta ja lukenut matkakertomuksia.

Tuulento kirjoitti...

Toivottelen jo näin etukäteen hienoa matkaa!

Kiiris kirjoitti...

Mitä parhainta matkaa ja mukavaa suunnittelua!

Jaana kirjoitti...

Olet niin oikeassa, kun kerrot mielialan vaikutuksesta siihen, miltä camino tuntuu. Omalta kohdalta olen huomannut, että minun pitäisi pystyä kohtaamaan ihmiset ja tilanteet avoimemmin. Koetan unohtaa kilometrit ja vain kävellä. Jos tapaan mukavia ihmisiä, voin kävellä heidän kanssaan, heidän tahdissaan. Jos näen mukavan kahvilan, voin pysähtyä ja nauttia välipalaa. Buen Camino! -toivotuksen lähetti Jaana Logronosta (Talvicamino)

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Buen Camino! Seuraan matkaasi rukoilleen Sinulle varjelusta poluillasi