Sivun näyttöjä yhteensä

14.2.2016

Ystävänpäivää

 Hyvää ystävänpäivää!
Ystävänpäivä muistuttaa, että ystävyyttä on hoidettava.

Sanotaan, että HYVILLÄ YSTÄVILLÄ saattaa mennä pitkiäkin aikoja etteivät puhu keskenään, silti ystävyyssuhde ei koskaan unohdu. Tavatessaan nämä ystävykset ovat kuin olisivat tavanneet viimeksi eilen. huolimatta siitä kuinka kauan vioime tapaamisesta on tai kuinka kaukana toisistaan he asuvat. Olet onnekas, jos sinulla on vähintään yksi tälllainen ystävä.

Tänään vietetään ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän eli Valentinenpäivän vietto on aika uusi tapa: kalenteriin se tuli vasta 1996. Tosin sitä on jo 1980-luvulla vietetty meilläkin. Englannissa kuningas Henrik VIII julisti helmikuun 14. päivän kuninkaan kirjeellä viralliseksi juhlapäiväksi jo vuonna 1537. Kansainvälisestä Valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä.

Erään tarinan mukaan piispa Valentinuksesta tuli rakastavaisten nimikkopyhimys siksi, että hän neuvoi Rooman nuorukaisia kieltäytymään sotapalveluksesta ja kehotti heitä pysyttelemään mieluummin rakkaittensa luona kuin lähtemään sotaan. Tästä roomalaiset sotapäälliköt eivät pitäneet ja Valentinus sai kuolemanrangaistuksen. Myöhemmin pyhästä Valentinuksesta tuli rakastavaisten ja kihlautuneiden suojelija ja onnellisen avioliiton takaaja.

Tänään oli viimeinen vaalisaarnapäivä. Nyt olemme kaikki kolme näytettä kuunnelleet ja tehneet omat päätelmämme  muidenkin seikkojen perusteella.  Kirkosta ja vaaliehdokkaan haastattelusta tänään taas sauvakävelin kotiin. Olivatpa jalankulkutiet puuroisia! Oli satanut lunta ja ajotie oli aurattu ja sieltä samalla lumet lennätetty kävelyteille. Tulipahan kuntoilua rämpiessä. Ja lunta sateli vieläkin.
Mies sentään kävi hiihtämässä.
 Tein pellillisen torttutaikinasydämiä, joissa päällä oli puolukkahilloa ja omena-tyrnihilloa.
 Ja lopputaikinasta tuli suolapala.

1 kommentti:

Tuulento kirjoitti...

Hyvää ystävänpäiväniltaa!