Sivun näyttöjä yhteensä

1.3.2016

Lumikenkäilypäivä

Lumikenkäily on helppoa ja kaikki kävellä osaavat omaksuvat sen nopeasti.Lumikenkiä on monen mallisia. Tärkein lumikenkien ominaisuus onkin kengän pinta-ala suhteessa kulkijan kokoon. Lumikenkien pohjassa olevat jääpiikit varmistavat hyvän pitävyyden etenkin hankalassa maastossa liikuttaessa.
Lumikenkäily on talviliikuntamuoto joka tarjoaa elämyksiä ikään, kokoon tai kuntotasoon katsomatta kaikille. Lumikenkäily on tavallista kävelyä tehokkaampaa ja lumikengillä voi hakea haastaviakin maastoja.

Suomen Ladun sivuilla opastetaan tekniikkaa, miten lumikengillä voi liikkua.  Lumikenkäilyssä eteneminen muistuttaa tavallista kävelyä, mutta jalkoja liikutetaan hieman laahaten. Ylämäkeen kuljetaan suoraan, ei haarakäynnillä, kuten hiihtäessä. Hiihto-opit eivät päde myöskään alamäessä, sillä lumikengillä ei aurata, vaan niillä otetaan istuva asento ja annetaan pohjan piikkien pureutua lumeen.
Kerran talvessa on ollut yhteinen kunnan ja seurakunnan ulkoilupäivä laavulla. Niinpä laavulla oli myös muuta oheistoimintaa lumikenkäilyn lisäksi. Lähetystyö paistoi - tietysti maksusta - makkaroita ja tarjolla oli myös kuumaa mehua ja kahvia ja juuri paistettuja munkkeja.
Opiskelijat järjestivät lapsille kilpailujakin. Mölkkykisassa oli tarjolla makeita palkintoja. Niinpä myös innokkaita osallistujia löytyi iso joukko. Liukumäki laavun luona sai suosiota etenkin pienimmiltä.

Oli mukava ulkoilupäivä: Ensin laavulla hommissa ja sen jälkeen kävin vielä hiihtämässä.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Olen joskus ajatellut ostaa lumikengät, mutta vielä ei aikomus ole toteutunut, ehkä joskus tulevaisuudessa.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Lumikengillä on mukavaa kuljeskella, missä ei oikein voi hyvin hiihtää.

Valo ja varjo kirjoitti...

Kauniita talvisia ulkokuvia.