Sivun näyttöjä yhteensä

11.4.2016

Vaellukselle vaatetta lisää

Lähtö pyhiinvaellukselle lähenee uhkaavasti ja flunssa senkun vain ei ota loppuakseen. Yskä on edelleen ja nuha. Antibioottikuuri on sentään auttanut poskionteloihin. Levätä pitäisi ja laiskana olen ollutkin.

Tosin eilen kävin kirkossa jumalanpalveluksessa. Meillä olikin konfirmaatiomessu. Kirkko oli täynnä väkeä jälleen kuten myös viikko sitten, kun silloin oli kirkkoherramme eläkkeellelähtömessu.   Illansuussa vielä päivätorkkujen jälkeen olimme jokasunnuntaisessa lentopallonpeluussa. Ja illalla poika kävi hakemassa tavaroita - jospa hieman vähenisivät nuo "romumme".

Tänään taas tein kaupunkimatkan - lepoa siis ei ainakaan. Tosin olin varannut jo aikoja sitten parturikäynnin tälle päivälle. Nyt on tukka taas siistin näköinen.
Samalla pistäydyin uudelleen partiokaupassa hankkimassa lisää merinovillaisia T-paitoja. Viime viikolla ostin yhden sellaisen. Kokeilein sitä ylläni pari päivää ja sitten pesin sen. Hyvältä vaikutti.
Joten ostin vielä kaksi samanlaista mustaa (laatikossa sanottiin väriksi caviar) T-paitaa. Nyt minulla on kolme lyhythihaista T-paitaa, kuten olin aikonutkin ottaa matkaan. Olin ajatellut ottaa kaksi bambupaitaa ja yhden teknisen, mutta merinovillainen on milestäni käytännöllisempi ja lämpimämpikin viileässä ja lämpimässä puolestaan hengittää paremmin kuin bambupaita. Näissähän paidoissa on 50 % merinovillaa ja  50% polyesteria. Nämä ovat myös konepestäviä. Toki voinee selvitä tuulettamallakin päivän pari.
Lainasin kirjastosta joku aika sitten Matkamiehen rukouskirjan, jonka on toimittanut Pertti Pietarinen. (Aurinkokustannus 2012) Kirjasta löytyy niin tuttuja rukouksia ja virsiä kuin aivan vieraitakin. Osa rukouksista on ennen julkaisemattomia. Yhteensä näitä on toistasataa.
Eiköhän tämä kirja sovi matkanaisillekin!

Ensimmäisenä kirjassa on Mikael Agricolan Rukous matkalle lähdettäessä:
Kuule Herra, nöyrä rukouksemme, tee palvelijoittesi matkasta onnellinen.
Varjele meitä kaikessa elämässämme ja elämäntiemme haaroissa rakkaaan Poikasi kautta.

Helmet 2016 lukuhaasteen kohtiin ?

Ei kommentteja: