Sivun näyttöjä yhteensä

5.5.2016

Kotona maailmalta

Tänään jumalanpalveluksessa saarnasi vieraileva pappi, joka oli ollut töissä seurakunnassamme kolmisenkymmnetä vuotta sitten. Hän kertoi saarnansa aluksi taustaansa ja kertoi muistojaan myös juuri äskettäin menehtyneestä kirkkoherrastamme.
Niinpä messussa sytytettiin saarnatuolin reunalle kynttilä ja pidimme hiljaisen hetken kirkkoherramme muistolle.

Kuulin myös kirkossa erään aktiivisen seurakuntamme lähetysihmisen sairastuneen yhtäkkiä vakavasti ja kuolleen keskiviikkona.

Helatorstai on Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Jumala oli Jeesuksessa maan päällä ja kun Jeesus astui taivaaseen, Jumalan Poika tuli takaisin taivaan kotiin. Virsi 107:3 kertoo:
Näin olet kaiken täyttänyt, lunastustyösi päättänyt.
Taivaassa sijaa valmistat kaikille, jotka uskovat.
Parissa viikossa on puutarha tullut kukkivaksi. Monia luonnonkukkia ja istutettuja on kukassa kuten nämä krookukset
 ja käenrieskat
sekä tulppaanitkin ovat alkaneet avata kukkanuppujaan. Myös sinivuokot ja niiden punaiset muunnokset, helmihyasintit ja monet muut kevään kasvit ovat jo hereillä kukassaan.
Vaikka on helatorstai, niin pojan avustuksella kaadettiin lipputanko ja pestiin se liasta. Nyt siihen on sitten mukava nostaa tankoon äitienpäivänä Suomen lippu.

Lapsenlapsia touhusi tänään niin sisällä kuin ulkonakin ja vierailulla oleva koirakin innostui haukkumaan. Ääntä ja vauhtia riitti kahden perheen neljän lapsen voimin.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tervetuloa kotiin Suomen ihanaan kevätsäähän - oikeastaan kesäiseen lämpöön.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Kiitos. Elämä jatkuu.