Sivun näyttöjä yhteensä

12.5.2016

Mehiläiset matkailivat

 Eilisiltana mies sulki mehiläispesän ja toi sen jo peräkärryn lähelle aamuista lähtöä varten. Meillä on ollut muutaman vuoden sukulaisissa mehiläispesä. Viime talvena oli tuolle pesälle käynyt huonsotyi. Tikka oli tehnyt ison reiän pesään ja niin pesä oli menehtynyt. Luumut ja muut hedelmäpuut alkavat juuri kukkia ja siksi veimme kipinkapin uuden pesän vanhan tilalle.
Mehiläiset alkoivat heti lentää tutkien ympäristöään. Viime keväänä myös muuralaiset olivat riesana. Joten samalla kun veimme pesän, laitoimme sen ympärille myös muurahaissirotetta. Pitääpä seurata, miten tänä keväänä pesälle käy muurahaisten suhteen.
 Mökillä kukkivat niin narsissit kuin vuorenkilvetkin. Ja monen luonnonkukat kuten ketunleivät, valkovuokot, metsäorvokit.
Aurinko paistoi, vaikkei kovin lämmintä ollutkaan. Järviveden lämpötila oli 13,5 astetta. Saimme pari haukea katiskoista, joten lounasruoka oli taas taattu. Toisen hauen mahassa oli iso ahvenkin.

Mökillä istutimme tänään perunan ja teimme hieman uutta kasvimaatakin kylvövalmiiksi seuraavaa kertaa varten. Kevätsiivous on vielä kesken, mutta sentään sain kaikki ikkunat pestyä (ja löysin ikkuna-avaimenkin, joten ikkunoiden välitkin tulivat puhtaiksi).
Kotona on ensimmäinen hedelmäpuu kukkinut: kirsikkaluumu oli aivan valkoisenaan.

2 kommenttia:

Tuulento kirjoitti...

Minulla tosiaan meni huonosti mehiläisten kanssa. Munimattomia emoja oli useampi, ehkä eivät syksyllä ennättäneet pariutua, vai mikä olisi ollut. Olen tilannut pari emoa lisää. Jos mettiset menehtyvät, lopetan koko homman.

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti tulee hyvä hunajavuosi. Minäkin olen saanut hunajaa lahjaksi ja nyt sitä pitää muistaa myös käyttää.