Sivun näyttöjä yhteensä

24.5.2016

Uimassa ja uittamassa

Aamupäivä kului nopsasti kotosalla siivotessa laatikoita. Löytöjäkin taas tuli, kuinkas muuten. 

Päivällä lähdin mökille. Matkalla minun piti laittaa kirje postiin, mutta niin vain kävi, että se tuli takaisin kotiin. Ehkä huomenna muistan paremmin! 

Mökillä kastelin kaikki kasvit,  kylvetyt ja istutetut. Jopa alkaa nousta näkyviin joitakin alkuja. Päivällä oli vain pari krassin alkua, illalla lähtiessä uudelleen kastellessani jo neljä. Ehkä huomenna jo lisää. Kun mökkisaunan ympäristön haravointi jäi aikaisemmin tekemättä, niin vihdoin tänään haravoin isoimmat lehdet ja roskat. Kompostiin tulee ainetta.
Mökillä, joka sijaitsee metsän suojassa,  vihdoin olivat hedelmäpuut kukassa. Kirsikka valkoisenaan ja omenapuussakin oli yllättävän monta kukkaterttua ilahduttamassa. Kimalaiset pörräilivät niissä. Ja jopa  (mielessäni jo lähtöpassin saanut) päärynäpuukin on tekemässä yhden kukkatertun. Kotona vastaava voi hyvin ja kukkii täysillä.  

Muurahaisia on vaikka kuinka paljon mökkitontilla. Kun hetkeksi pysähdyin, niin jo monta muurahaista on kiipeämässä jalkaani pitkin. Yritin olla kengät jalassa, mutta lopulta kyllästyin hätistelemään muurahaisia kintuistani ja laitoin kumisaappaat jalkaan. Luulen, että niitä muurahaisia pitää alkaa vähentää jollakin keinoin. Isoja pesiä on monta lähistöllä. No, eipähän ainakaan ole käärmeitä!

Hyttysetkin inisivät. Taitaa tulla hyvä hyttyskesä?!

Laiturille laitoin jälleen lasipurkkiin kukat. Kesä alkaa syreeninkukilla. Laiturilla oli mukava hetken istuskellakin.  Lämmintä oli noin 25 astetta ja vesikin jo 18-asteista. Kävin pari kertaa uimassa pitkän lenkin. Mökillä olen ulkona miltei koko ajan jotain touhuamassa. Tänäänkin taas kiskoin voikukan alkuja ja leikkelin ja nyhdin pieniä pihlajia pois. Kotona en osaa niinkään lähteä pihalle. vaan  teen sisähommia ja olen vain.
 Västäräkki tervehti laiturilla ja saunan katolta se etsi jotain syötävää.
Kotona ovat kukat päässeet kesälomalle. Ne on siirretty verannalta ja sisältä parvekkeelle. Verannalle tuleekin tilaa ruokapöydälle kesäaikaan.

4 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Ihan selkeästi olet siirtynyt kesäaikaan. Nuo lämpöasteet ja sireeninkukat ja uiminenkin ovat kesää.
Itselläni on vielä talviturkki.

pappilanmummo kirjoitti...

aimarii: Kun mökkikausi alkaa, on kesäkausi avautunut.

Jaana kirjoitti...

Kiva, että pääsit mökin ihanuutta nauttimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas lämmintä uimavettä!