Sivun näyttöjä yhteensä

1.5.2016

Vappuna vaelluksella Padroniin

Aamulla taas jopa eilisiltaisen juhlinnan jälkeen reippaasti ylös ennen seitsemää kellon soidessa. Olimme jo 7.20 kärkyllä ruokasaliin aamiaiselle. Näet aamiainen kuului hotellimme hintaan. Tosin saimme valmiin pelkistetyn annoksen: Kahvia/teetä, tuoremehua, sämpylän ja marmeladia ja kakkupalan ( jonka jouduin antamaan toisille).
Sitten lähdimme vaellukselle. Tämä päivän jouduin vaeltamaan ensimmäisen kerran ilman rinkkaa vain päivärepun kanssa. Vasen polveni on turvonnut ja kipeä. Haluan yrittää kuitenkin kävellä tämän vaelluksen loppuun asti. Huominen enää jäljellä.
Tämänpäiväinen vaellus oli suhteellisen helppo. Reitti kulki maastossa tammimetsiköissä. Toki osuuteen kuului myös paljon asfalttia käveltäväksi. Kun repun painoa ei ollut selässä, matkan jaksoin kulkea. Polvi ei ole kunnossa. Jalka on edelleen turvoksissa. Kun EU- sairaisvakuuyuskorttinikin katosi, niin yritän päästä kotiin asti ja sitten vasta lääkäriin jalan tarkempiin tutkimuksiin
Vaellusmatkan aikana poikkesimme kirkossa messussa. Kirkko oli aivan täynnä väkeä ja mukana oli paljon miehiäkin. Matkalla aina poiketaan ohikuljettavissa kuppiloissa, koska niistä saa leiman pyhiinvaelluspassiin. Tänään leiman sai jopa myös poliisilta joka teki laajentaa meistä pyhiinvaeltajista. Vähintään kaksi leimaa pitää hankkia vaelluspäivää kohden jotta voi todistaa kulkeneensa jalan eikä bussilla tai taksilla tuota vaellusreittiä.
Kuppilassa yleinen juoma on maitokahvi eli cafe con letse. Itse olen laktoositon ja juon mieluummin teetä, mutta täällä usein espresson ja sen kanssa lasillisen hanavettä. Kuppiloissa voi tilata munakkaan erilaisilla täytteillä tai vaikkapa sopan eli keiton. Lämmin ruoka antaa taas potkua kulkemiseen.
Kun tänään tulimme Pardoniin, niin juuri alberguemme edessä ja lähettyvillä oli markkinat. Väkeä liikkeellä paljon. Täällä Espanjassa vietetään tänään myös äitienpäivää. Vapunviettoa emme ole huomanneet.
Majoituimme ensimmäistä kertaa tällä matkalla yksityiseen albergueen. Yksityisissä on usein pienempiä huoneita kuin kunnallisissa. Täällä osa meistä on kahdeksan hengen huoneessa, osa kolmen hengen huoneessa.
Illalla kävimme syömässä yhdessä ravintolassa ruoan.
Jatkuu...

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Toivotaan, että polvi paranee. Onhan se ollut taas erilaisessa rasituksessa, jos asfaltteja on joutunut kulkemaan.

terveisin Jaana Tampereelta

Ansku BCN kirjoitti...

Voi toivottavasti jalka paranee pian!! Minäkin kipuilen täällä kipeän jalan kanssa ja mietin, että mille fysioterapeutille menisin itseni korjaamaan. Retkeilykausi on alkanut, enkä uskalla lähteä pitkille poluille ennen kuin saan jalan kuntoon!

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti polvesi kestää ja pääset perille onnellisesti. Vakavia vastoinkäymisiä oletkin joutunut kokemaan. Enkeleitä...