Sivun näyttöjä yhteensä

14.6.2016

Kesän ensimmäiset metsämansikat

Olimme eilen mökillä lastenlasten kanssa. Pihalla ja järvellä oli monenlaista puuhaa. Muurahaiset tekivät muuttoa toiseen pesään, koska kuljettivat yhteen suuntaan muurahaisenmunia. Kallioilla oli mukava kävellä. Puusouviinkin pienet joutuivat: lastaamaan halkoja saunan takaseinälle. Onkiminenkin kiinnosti hetken aikaa - kun kala ei syönyt, niin muihin puuhiin lähdetttin.
Soutaminen oli mukavaa. Viime kesästä taidot ovat jo paljon parantuneet. Ja saunominen ja uiminen tai ainakin kastautuminen vähän väliä. Eli saunaan, veteen, saunaan, veteen lähes pari tuntia nuo veijarit keskenään jaksoivat.
Päivänliljatkin ovat alkaneet kukkia mökillä. Kitkin, harasin, harvensin, kastelin - mökillä on mukavaa touhuta ulkona koko päivä. ja tietysti saunoa ja uida. Kotiin en malttaisi lähteä. 

Kotona tänään jatkoin: Kitkin ja harasin maustemaan ja letkutin viiniköynnöstä. Toki oli tänään pataleivän leipomistakin. Ja pappa teki lasten toivomuksesta pari pellillistä lihapullia. 

Ja minulla oli hammastarkastus - kolmen vuoden välein terveyskeskus kutsuu. Ja reikiä nolla!
Se iso yllätys tänään oli kesän ensimmäiset metsämansikat. Mies kertoi aamusella löytäneensä metsämansikoita ja toki minä illansuussa kävin kurkistamassa, että tottako tuo oli: ja kuten kuvasta näkyy: mansikoita löytyy jo muutamia.
Toinen iso yllätys oli tuoksulehtikaktuksen kukkiminen. Se levittää parhaillaan tuoksua verannalle, missä tuon kukan paikka on. Kukka on niin iso, että se on täytynyt sitoa kiinni seinään ja kattoon. Muutoin se ei pysy pystyssä. Tuoksulehtikaktus vaatii kesällä runsaan kastelun kalkittomalla vedellä. Kukkanuput ovat teräväkärkiset ja kellanvalkoiset, verholehdet ruskean punaiset.
Itse kukka on  kermanvalkoinen ja tuoksuu voimakkaasti avautuessaan ja yön ajan.  Kukka säilyy vain yhden yön, sitten se lakastuu.
Mies tuli kokouksesta kukkakimpun kera. Kun edelliset kukat alkavat lakastua, on tullut uusia.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kaunis kukka tuolla tuoksulehtikaktuksella. Harmi vain, että on niin lyhytikäinen. Kukat ovat ihania ja niitä on niin mukava saada.

Kiva, että olet saanut puuhastella pikkuväen kanssa mökillä ja kaupungissa. Mukavaa seuraa!